Сравнително новата компания на Илън Мъск The Boring Company тества транспортните тунели под Лос Анджелис с помощта на електромобила Tesla Model X. Краткият клип бе публикуван в Twitter акаунта на Мъск.

По този начин компанията The Boring Company тества някои транспортни елементи. Проверено беше как ще става придвижването на капсулите с пътниците и автомобилите във вътрешността на тунелите.

Неотдавна се появи информация, че The Boring Company ще изгражда система от подземни тунели в Чикаго. Те носят името The Chicago Express Loop и ще свързват международното летище О’Хара с деловия квартал в центъра на града. Илън Мъск спечели този конкурс за строителство на скоростен транспорт, в който участваха още три компании.

Според плановете, по високоскоростната подземна система ще се движат влакове, съставени от няколко малки пътнически вагони, които Мъск нарича капсули. Транспортните средства ще се придвижват под земята със скорост 240 километра в час. Тази скорост ще намали времето за пътуване от Международно летище на Чикаго до центъра на града от 45 минути на 15 минути.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Dont mess with me
Dont mess with me

Най-големия лъжец и измамник в тези среди

Палустиниец
Палустиниец

Тествали някои транспортни елементи на системата с Тесла… Това някакъв майтап ли е ?
Системата както я представи Мъск в началото няма нищо общо с вагонетките, които явно ще се опитват да правят.
Къде са тунелите с ниско налягане ? Къде въпросните влакове ?
Сложили една Тесла на колела по релсите. Дори и не се вижда какъв е резултата от движението по релсите. Изобщо има ли някакъв напредък…
Много се бавят с техническите параметри и прототипите на влака и явно буксуват на едно място…

анонимен
анонимен

Е то всичко покрай него е маркетинг и реклама на колите му.
Кола в космоса.
Кола в тунел.
Голяма кола като камион.

Няма лошо всеки да мечтае и да се старае да развива мечтите си, но прекалено много се раздухва някакъв бизнесмен, който е толкова прозрачен, че едва намира инвеститори.