fbpx
1.4 C
София

Илън Мъск разкрива, че Twitter ще пусне нова функция, която много потребители искат

Изненадващото съобщение е в отговор на потребител на Twitter, който се оплаква, че никой не чете туитовете му

Най-четени

Илън Мъск продължава да се обръща директно към потребителите на Twitter, за да получи обратна връзка за новопридобитата си платформа.

В туитър по-рано днес милиардерът обърна внимание на дебнещите, които консумират съдържанието, но не допринасят за него. Той учтиво насърчи тези така наречени „безцелно скролващи“ да се включат.

„Срещам толкова много хора, които четат Twitter всеки ден, но почти никога не пишат в Twitter.“

написа той.

„Ако мога да ви помоля за снизхождение, моля, добавете гласа си към обществения диалог!“

Мъск има основания да се притеснява. Според проучване, проведено през 2021 година., около 25% от потребителите на Twitter в САЩ създават около 97% от всички туитове.

Молбата му за активност в платформата получи близо 85 000 отговора, но той се спря по-специално на един от потребител на Twitter на име Rocket_Medic, който, може би насочвайки стотици хиляди други в темата, написа:

„Никой не чете туитовете ми.“

След това Мъск попита Rocket_Medic дали знае за „Twitter Analytics/Туитър Анализ“, който може да се види, като се кликне върху иконата на графиката в долния десен ъгъл на туитовете на всички потребители. Функцията ви позволява да разберете колко пъти хората са видели, ретуитнали, харесали и отговорили на всеки туит.

Мъск казал на Rocket_Medic, че не бива да се притеснява от ниския процент отговори, тъй като това не е показателят, който наистина има значение.

„Тези, които четат туитове, са повече от тези, които отговарят/ретуитват/харесват туитове, с над 1000%.“

пише Мъск.

В този момент Мъск разкри предстояща функция, която все още не е била обсъждана публично.

Скоро Twitter ще започне да показва показателите за обхвата на туитовете отпред на всички туитове, точно както прави за гледанията на видеоклипове.

Реакцията на съобщението на Мъск изглеждаше предимно положителна, с над 15 000 харесвания. Но един потребител не беше убеден в това.

@JamieHutchens4 отговори:

„Моите туитове не получават никакви реакции. Мисля, че това е случаят с повечето хора. Липсата на реакции създава усещането, че си маловажен. Избягването на това чувство вероятно е причината много хора да не публикуват туитове. Повечето от тях вероятно дори не осъзнават, че това е причината да не пишат в Twitter“.

На което Мъск отговори:

„Колко гледания имат твоите туитове?“

По време на пресконференцията @JamieHutchens4 все още не беше отговорил на въпроса на Мъск.

По ирония на съдбата туитът му е бил харесан над 10 000 пъти, а отговорите са били близо 800.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини