Илън Мъск: серийно произвежданият Cybertruck ще бъде малко по-малък

6
2312

Генералният директор на Tesla Илън Мъск сподели някои от промените, които ще бъдат направени в серийно произвежданата версия на електрическия пикап Cybertruck в сравнение с прототипа, представен миналата година. Електромобилът ще запази своята отлична аеродинамика, но вече ще се събира в стандартния американски гараж. Освен това Cybertruck ще бъде водоустойчив.

Дизайнът на първия електрически пикап на Tesla шокира всички със своите ръбати форми. Някои възхитено нарекоха новия дизайн смел и брутален, а други – ужасен, като компютърна графика от 90-те години на миналия век, Само че автомобилната компания на Мъск получи над половин милион предварителни поръчки за Cybertruck.

Но имаше редица експерти, които се въздържаха да се изказват относно дизайна на Cybertruck, понеже считаха, че Мъск ще направи промени и серийната версия няма да е чак толкова необичайна. Сега тези предположения се потвърдиха.

Както обикновено, генералният директор на Tesla съобщи в своя Twitter акаунт, какви ще са най-значителните промени спрямо прототипа. Мъск обяви три промени: размерът се намалява с 3%, централната дизайнерска линия става по-хоризонтална, а височината на долната част на прозореца леко се намалява.

Уеб порталът Electrek помоли своите читатели да покажат как виждат бъдещите промени. Ето някои примери:

Интересно е, че в отговор на ловец и рибар, дали ще може да пресича реките с помощта на Cybertruck, Мъск отговори, че електромобилът дори ще може малко да плува. Очакваме нова информация за тази интересна възможност.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари