Илън Мъск се присъедини към идеята за изтриване на Facebook

25
5909

Най-популярната в света социална мрежа Facebook повдига немалко въпроси относно неприкосновеността на личния живот и за нейното влияние върху потребителите и виртуалното информационно пространство. На фона на тези опасения актьорът Саша Барън Коен нарече Facebook „най-голямата пропагандна машина в историята на човечеството„.

Актьорът написа в своя Twitter акаунт, че Facebook трябва се регулира от правителствата, а не от император. С това изцяло се съгласи и Илън Мъск.

„Ние не позволяваме на един човек да контролира водата на 2,5 милиарда души. Ние не позволяваме на един човек да контролира електричеството на 2,5 милиарда души. Но защо тогава позволяваме на един човек да контролира информацията на 2,5 милиарда души? Facebook трябва да се контролира от правителствата, а не от император“ – Саша Барън Коен.

Отговаряйки на туита на актьора. Мъск публикува хаштага #DeleteFacebook, който призовава всички да прекратят използването на социалната мрежа на Марк Зукърбърг.

Да си припомним, че още през 2018 година недоволните от масовото използване на лични данни за политически цели потребители на социалната мрежа призовават всички да премахнат своите Facebook профили. Един от най-известните хора към днешен ден, също се присъедини към акцията. Илън Мъск премахна от Facebook официалните страници на своите компании Tesla и SpaceX.

Тогава Мъск Мъск отговори на туита „Времето настъпи. #deletefacebook“. Отговорът на предприемача бе много саркастичен: „Какво е Facebook?“.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
25 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари