Tesla се сблъска с нови неприятности, освен увеличаване производството на електромобила Model 3 и освобождаване на част от персонала.

Reuters публикува копие на вътрешно писмо, изпратено от генералния директор на Tesla Илън Мъск. В имейла се казва, че е разкрит високопоставен служител, извършил „мащабен и разрушителен саботаж“.

Според тази информация, извършено е зловредно модифициране кода на операционната система и е откраднат голям обем конфиденциална информация. Не се казва, дали злоумишленикът е работил сам или това е група хора.

В своето писмо Мъск набляга върху факта, че именно сега мнозина желаят провала на Tesla – като се започне от конкуриращите автомобилни производители и шортселърите от Уолстрийт, до компаниите, работещи в сферата на изкопаемото гориво.

Засега Tesla не коментира ситуацията. Но саботажът може да се превърне в сериозно главоболие за компанията. Вече видяхме какво се случи с Uber и Waymo, при които подобно изтичане на информация доведе до дълги съдебни дела.

Няма как да не обърнем внимание на съвпадението, че това се случва именно когато Tesla обяви, че от пети юни тази година вече произвежда по 3500 електромобила седмично. А към края на месеца ще започне да произвежда по 5000 седмично.

17
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
10 Коментари
7 Отговори на коментарите
15 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
16 Автори на коментарите
ПалуестиниецSoaceПалустиниецБобиБай Ой Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
дрон
дрон

щом е американско трябва да има драма….

Ozzy
Ozzy

Коя операционна система?

Най-големия ти проблем
Най-големия ти проблем

на епъл разбира се другите лъжци

bi4kiq
bi4kiq

Произвеждането на трошляци вече го оправдаваме със „съботаж“ ли? 😉

Бай Ганя пак се обади
Бай Ганя пак се обади

И все пак е по-добра от твоята кола.

Alien
Alien

Тъп вълк

MLV
MLV

Тази фирма е нов вид промишлена пирамида и е само въпрос само на време да се срути.Щом някой иска предварително пари за не произведена стока нещата са силно миризливи.

Fuck the USA
Fuck the USA

Оо, разбира се, че само Путин е виновен! Сега ковбойците като нищо ще спретнат пак някое „скрипалче“, но този път ще е „шпионичок“.

Най-големия ти проблем
Най-големия ти проблем

НОрмално е след като мъска е най големия лъжец и измамник в тези среди жалко е, че много хора си мислят, че е от ,,добрите“ и му се възхищават

еврейски номерца
еврейски номерца

Взе по $1000 авансово на три милиона и половина будали срещу обещание за нови коли. А като дойде (и отмина с няколко месеца) времето да им достави стоката, започна да си измисля оправдания. Първо технологиите му бяха виновни за забавянето. После изгражда 2 километра трасе от едната фабрика до другата. Накрая уж произведе за седмица първите 3500 коли. И веднага – саботаж… Накрая и извънземните може да обвини, за да има време да изпере парите и като го осъдят – да обяви фалит, да им покаже среден пръст и да ги черпи по една студена вода, докато си живее живота… Виж още »

Джендър, евреин, соросоид
Джендър, евреин, соросоид

Никога няма да отлепиш от ниското ниво, на което си. Единствения ти отдушник ще са троленето под статии, докато скоро не почне Западната мода да се блокират въобще системите за коментар. Тогава ще трябва да си намериш друг отдушник за жалката си, мръсна, злобна душица. Беден, прост и злобен, наречи го Българин и не го обиждай повече!

drrr
drrr

Добави коментар… най-добре замълчи.

Бай Ой
Бай Ой

И не ми стана ясно, как тези действия са попречили на производството?
Някой да ми подскаже ?
Просто не спира да си търси извинения.

Боби
Боби

Жалко аз се възхищавам на Тесла Родстера чух че вдига 600 километра и е бил електромобил а и може да е правен със спейс х технология. Илън Мъск най якото оръжие да докаже че другите грешат че са грешници. Този хакер може да е направил саботаж ама Миск е голям гений хакер и направо ще го хване и ще направи Тесла още по защитена. Илън Мъск много трудно ще го гътнете.

Палустиниец
Палустиниец

Конфиденциалната информация е свързана с манипулациите, които се извършват.
Ако наистина е открадната, то скоро ще бъде разпространена.
Обаче повече прилича на поредното оправдание за предстоящото поредно забавяне на производството и/или евентуален фалит на компанията в бъдеще.
Дефакто компанията в момента по документи е в фиксален фалит.

Soace
Soace

Не можеш да продаваш на загуба – няма кой да ти спонсорира загубите
освен ако не си държавна фирма.

Палуестиниец
Палуестиниец

Така е. Но в момента продажбите им не покриват разходите. И доста дълго няма да ги покриват.
Началният капитал е натрупан от предварително продадените коли и от инвеститорите, които са закупили акции.