Илън Мъск съобщи кога ще състои презентацията на пикапа Tesla Cyber Truck

8
334

Към днешен ден автомобилната компания на Илън Мъск Tesla серийно произвежда три електромобила – Model S, Model X и Model 3. Още три са вече анонсирани – Model Y, Tesla Roadster 2 и Tesla Semi и тяхната продажба ще започне след около една година. По-конкретно електрическият автомобил Model Y ще започне да се произвежда в заводите във Фримонт през лятото на 2020 година. Сглобяването на товарния Tesla Semi също е предвидено за 2020 година, в началото в рамките на ограничени партиди.

Само преди няколко часа Илън Мъск обяви точната дата на презентацията на своя седми електромобил Tesla. Всъщност, това е осмият електрически автомобил, ако броим снетият от производство Tesla Roadster от първо поколение. Както вече знаем, Мъск нарече своя електрически пикап Cyber Truck.

Според тази информация, голямата презентация на Tesla, посветена на електрическия пикап на компанията, ще се състои на 21-ви ноември тази година в Лос Анджелис, недалече от ракетния завод на SpaceX.

Датата изглежда не е подбрана случайно. През този месец настъпи бъдещето от култовия фантастичен филм Блейд Рънър (Blade Runner). А и самият Мъск нарича новия автомобил „футуристичен пикап в стил киберпънк, взет директно от вселената на Blade Runner“.

Засега няма почти никаква информация за Tesla Cyber Truck. Знае се само, че ще има два електродвигателя, 400-500 мили пробег при цена под $50 000. А сега Мъск добави, че дизайнът на пикапа е наистина потресаващ.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
4 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
115
115

Аз вече съм потресен от дизайна

116
116

Това не е дизайна. Все още няма реална снимка на самия пикап и това са само художествени интерпретации. Мъск досега е дал само една малка бегла сянка снимана на тъмно от реалния дизайн и е казал че това ще е много специален пикап тип „Блейд рънър“ затова има толкова много интерпретации. Освен това се очаква камиона да има революционни технологии в себеси.

115
115

Добре де, тогава съм потресен от изказването на мъск. Неговите изявления винаги са потресаващи.

Аз-Съм
Аз-Съм

Дизайна е много добър!

kolon
kolon

аз като казвам, че Мъск е 1 на 7 млд. някои не вярвят! 🙂

Алекс
Алекс

Интелект + Милиарди в полза на Планетата Земя. И не е дал и стотинка за реклами по медиите!

име
име

Ходи да му врътеш една тутурутка

Стоян
Стоян

Когато след 2 години се появи в шоурума на Тесла ще си запиша един тест драйв . До тогава ….. ще чета рекламите на Мъск и празните приказки на разбирачите под статиите .