Илън Мъск съобщи някои подробности относно размерите на Tesla Cybertruck

4
1287

Електрическият пикап Tesla Cybertruck събра над четвърт милион предварителни поръчки за закупуването на електромобила, които са със заплатен предварителен депозит. Сред поръчалите са не само обикновени хора, но и полицията на Дубай и кметството на мексиканския град Сиудад Валес. Интересно е, че никой от поръчалите все още не знае какви са габаритните размери на електрическия пикап. Тази информация заинтересува потребителите и те се обърнаха към Илън Мъск чрез Twitter с молба да хвърли повече информация за тези размери. В това има логика, понеже бъдещите притежатели на пикапа по-лесно ще могат да изберат размерите на гаража, където ще бъде паркиран Tesla Cybertruck.

Височината на демонстрационния Tesla Cybertruck по време на презентацията бе приблизително колкото височината на Мъск – около 187 см. Пикапите с ДВГ са доста по-високи. Така например, Ford F-250 / 350 / 450 Super Duty е висок около 198 см или 208 см за версията 4х4, а пикапът F-150 е висок около 195 см.

А сега вече знаем, че височината на Tesla Cybertruck е 190 см, а Мъск каза, че е възможно след започването на серийното производство електрическият пикап да стане още по-нисък.

Мнозина обърнаха внимание на доста просторния интериор на Tesla Cybertruck и сега предполагат, че може би ще бъдат направени промени в това просторно вътрешни пространство, за да се намали дължината на електромобила. Мъск каза, че е напълно възможно да бъде направено и това, но без да бъдат променени силовите характеристики на пикапа.

Генералният директор на Tesla каза още, че обмисля да предложи на пазара и по-малка версия на Cybertruck с ширина 185 см, но със същите силови параметри. Това е значително по-малко от F-150 и 250, ширината на които прехвърля 200 см без огледалата за задно виждане.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари