Илън Мъск: „Термопомпата на Tesla Model Y е една от най-добрите ни разработки“

7
4012

Благодарение на термопомпата електрическият кросоувър ще работи много по-ефективно при отрицателни температури. Увеличава се и пробегът с едно зареждане на акумулаторния блок.

Неотдавна Tesla започна по-рано от планираното да продава първите партиди на електрическия кросоувър Tesla Model Y. Това даде възможност да разберем много повече подробности за този електромобил. Така например, в ръководството за потребителя се казва, че Tesla Model Y има термопомпа.

Термопомпата е устройство за прехвърляне на топлинна енергия и нейното използване дава възможност на електромобила ефективно да работи при почти всякакви отрицателни температури. Увеличават се и километрите, които могат да бъдат изминати с едно зареждане на акумулаторните батерии.

Популярният уеб портал Electrek съобщи, че Илън Мъск лично е коментирал тази необикновена особеност на новия модел електромобил. Според неговите думи, термопомпата на Tesla Model Y е една от най-добрите разработки, с която компанията може да се гордее.

Мъск високо оцени работата на специалистите на Tesla, създали тази термична помпа. Той отбеляза, че това е една отлично свършена работа.

Да напомним, че Tesla се наложи да спре работата на своята фабрика във Фримонт заради пандемията от новия коронавирус. Но по време на карантината ще бъде проведена модернизация на цялото оборудване и на поточните линии, което значително ще подобри производството.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари