Илън Мъск: „Термопомпата на Tesla Model Y е една от най-добрите ни разработки“

11
3684

Благодарение на термопомпата електрическият кросоувър ще работи много по-ефективно при отрицателни температури. Увеличава се и пробегът с едно зареждане на акумулаторния блок.

Неотдавна Tesla започна по-рано от планираното да продава първите партиди на електрическия кросоувър Tesla Model Y. Това даде възможност да разберем много повече подробности за този електромобил. Така например, в ръководството за потребителя се казва, че Tesla Model Y има термопомпа.

Термопомпата е устройство за прехвърляне на топлинна енергия и нейното използване дава възможност на електромобила ефективно да работи при почти всякакви отрицателни температури. Увеличават се и километрите, които могат да бъдат изминати с едно зареждане на акумулаторните батерии.

Популярният уеб портал Electrek съобщи, че Илън Мъск лично е коментирал тази необикновена особеност на новия модел електромобил. Според неговите думи, термопомпата на Tesla Model Y е една от най-добрите разработки, с която компанията може да се гордее.

Мъск високо оцени работата на специалистите на Tesla, създали тази термична помпа. Той отбеляза, че това е една отлично свършена работа.

Да напомним, че Tesla се наложи да спре работата на своята фабрика във Фримонт заради пандемията от новия коронавирус. Но по време на карантината ще бъде проведена модернизация на цялото оборудване и на поточните линии, което значително ще подобри производството.

11
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
7 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ебачев
Ебачев

„Tepмoпoмпaтa e ycтpoйcтвo зa пpexвъpлянe нa тoплиннa eнepгия и нeйнoтo изпoлзвaнe дaвa възмoжнocт нa eлeĸтpoмoбилa eфeĸтивнo дa paбoти пpи пoчти вcяĸaĸви oтpицaтeлни тeмпepaтypи. Увeличaвaт ce и ĸилoмeтpитe, ĸoитo мoгaт дa бъдaт изминaти c eднo зapeждaнe нa aĸyмyлaтopнитe бaтepии. “ Демек пак е измислил топлата вода. (Илъна) Компресори всякакви. Бутални. Винтови. Лобови. Аксиално бутални. Пластинчати. Scroll. и още и още с лопата да ги ринеш. Направени разработени и тествани от компании които се занимаваш тази единствена дейност от десетилетия. Като ти трябва компресор, задаваш параметри и си поръчваш на специализираният производител в съответната област да ти го направи. Получаваш го, вадиш… Виж още »

112
112

До сега се справят по-добре от останалите.

oИван
oИван

Не във всичко. При купетата имат още доста проблеми за оправяне. Ръжда, неравномерни луфрове, замръзващи дръжки, май имаше и други, но тези са ми се ми останали в главата.

МъдиУотърс
МъдиУотърс

Моделите преди 3 год., имаха и течове на уплътненията(като питаш за още), да не са ги оправили още, не ми се вярва.

Боро
Боро

Дрън, дрън, дрън….. Мъска, е най големия балон в този свят.

Бай Миеле
Бай Миеле

Светът е поразен от кораната, този мъзгоч келеш само пише глупости за таратайката си 🤣
То бива келеш, ама този Мъзгоч е отвратителен

Иван
Иван

Най-добрата и най-купуваната кола в света е все пак.

Бай Миеле
Бай Миеле

Най-добра, но само за теб и за някои хора по някои ИТ форуми.
Много ми харесват мненията на масовите шофьори, които никак не я харесват тази таратайка 🙂

ГМан
ГМан

Бай Миле, чакаме те да измислиш по-добра…

Бай Миеле
Бай Миеле

Гман-чо
Иванка-та е по тези работи. Той нали е любовник на Мъзгоча. Може да вземе някоя технология от там да приложи…

ъхъ
ъхъ

Бай Ганьо инженер