Илън Мъск ще бъде заставен да изтрие своя туит за синдикатите

2
1506

Националното управление по трудовите отношения на САЩ стигна до извода, че преди три години Tesla е нарушила трудовото законодателство с уволняването на синдикален активист, както и когато Илън Мъск и изразил в своя Twitter акаунт своята гледна точка относно синдикатите. Сега, генералният директор на Tesla ще бъде заставен да изтрие този туит и отново да приеме на работа уволненият преди години служител, както и да компенсира неговите заплати и допълнителни средства за стимулиране.

Служителят е Ричард Ортис, бивш участник в кампанията „Справедливо бъдеще за Tesla“ (Fair Future at Tesla). По това време мениджмънтът на Tesla не е подкрепял създаването на синдикати, а през 2018 година Илън Мъск е изразил своята позиция в своята Twitter страница“

„Никой не пречи на хората от Tesla да гласуват за създаването на синдикат. Те могат да направят това още утре. Но защо трябва да се плаща членски внос и да се правят дарения за нищо? Нашите показатели по безопасност на труда са два пъти по-добри в сравнение с изискванията на UAW (всеобща синдикат на работниците от автомобилната промишленост) и абсолютно всички имат медицински застраховки“.

Този туит сега се възприема като заплаха, а изказването на Мъск като официално изявление на компанията. Освен изтриването на този туит и възстановяването на работа уволнения служител, Tesla ще трябва официално да публикува изявление във всички свои американски гигафабрики за това, че изявлението написано от Мъск трябва да се счита за противозаконно.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари