Генералният директор на Tesla съобщи, по какъв начин компанията е успяла да сглоби и стартира нова поточна линия само за три седмици.

За толкова кратко време няма как да бъде построен цял завод. Мъск съобщи в своя Twitter акаунт, че горещият калифорнийски климат може да се разглежда като преимущество. Той дава възможност за сглобяване на електромобили без да се налага построяването на гигантска масивна сграда.

Ars Technica отбеляза, че тентата съвсем не е временно решение. Това е първото съоръжение на втората фабрика във Фримонт за производство на електромобили. Изданието съобщи, че за издигането на тентата е взето разрешение от местните власти, което важи 6 месеца. След тези 6 месеца, то може да бъде продължено с още половин година.

Редица експерти в тази област се изказаха, че това е безпрецедентен за автомобилната индустрия подход. Илън Мъск обаче счита идеята за много добра. Поточната линия е поставен под промишлени тенти, образуващи хангар с размери 16 х 46 метра. В началото на юни Мъск започна да произвежда по 3500 електромобила месечно и обеща в края на юли да започне да произвежда по 5000. Изглежда ще успее.

Ако новият подход се окаже удачен, това може да стане наистина преломен момент и Tesla да започне мащабно масово производство на електромобила Model 3.

15
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
8 Отговори на коментарите
13 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
13 Автори на коментарите
ШишоПенчоПалуестиниецИванAzhen Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Бай дейтрейдър
Бай дейтрейдър

То не бяха полето до марс…то не жяха свръхзвукови влакове….да взема хапчета вече

Кольо
Кольо

Ей, кво стАна с гигафабричките 😀

Soace
Soace

АНА

зевзек
зевзек

баце , я речи са АвтоВАЗ какви ги къдрят … 2004 от 140хил. автомобила са паднали през 2015 до 40хил. … пък тесличките са започнали през 2012 и са произвели и продали 250 броя а за миналата година над 100хил … знам ли! справят ли се според теб ? и всичко от 0 (нула) – гола поляна … уникален галош си кольо мамин …

Шишо
Шишо

кольката е на заплата. рабплата ли я казвате а батка?

Пенчо
Пенчо

Там всичко работи, но има търсене и прави още поточни линий

mathur
mathur

Добре , че има все още Глупаци да му верват на тоя мошенник…

Пенчо
Пенчо

Глупаците ще бъдат тея дето не вярват, защото той досега е постигнал най-моного за най-кратко време в историята на човечеството

Zero
Zero

Върнете ми парите! Аз не съм засегнат от горенаписаното, дори и не знам за какво точно става въпрос, но силно усещам, че става нещо нередно! Затова, върнете ми парите!

Палуестиниец
Палуестиниец

Ще ти ги върнат в задния двор…

ще плачете за сърп и чук след голямата тесла
ще плачете за сърп и чук след голямата тесла

Човекът започва да строи под тенти. За да има повод другата седмица да се оправдава, че духнал вятър, отвял му тентата, завалял дъжд и намокрил машините. И затова за пореден път не е успял да произведе 3500 коли. Въпреки че е взел по $1000 авансово от три милиона човека. И си е платил разрешение за 6 месеца. Ха познайте след колко време ще се спука балона 😉

Светльо
Светльо

Ника и простотията ти къртят.

Шишо
Шишо

е ти вече цивриш за чук и сърп, па те не са ти отзад а вътре в чотурата.

Azhen
Azhen

На палатки …

Иван
Иван

Абе не ми изглеждат точно като палатки, а медиите са способни да поукрасят всеки факт, само и само да звучи по-интересно.
Тея нашите “модерни производствени халета”, да не са нещо по-различно? Метална конструкция и термопанели-строи се за отрицателно време и с подобни, че и по-добри условия от масивните сгради.