Илън Мъск: „Apple вече не ни поразява и смайва“

11
3109

Главният изпълнителен директор и собственик на компаниите SpaceX и Tesla Илън Мъск даде интервю за Recode, въпреки натоварения си график.

Мъск заяви, че Tesla се стреми да създаде автомобил, който да направи хората наистина щастливи и каза: „Не са много продуктите, които ни правят щастливи. Дълго време Apple предлагаше подобна продукция. Аз и сега считам, че компанията създава прекрасни телефони. Винаги съм използвал и ще използван iPhone. Досега Apple предлагаше техника, който ни поразяваше и смайваше. Разбира се, тази компания и сега представя прекрасни продукти, но те вече не ни смайват„.

Мъск сравни Apple с Tesla. Предприемачът напомни, че iPhone на Apple няма да могат да привлекат вниманието на потребителите като става с неговите 450 000 предварителни поръчки на следващите електромобили Tesla Model 3.

Не мисля, че хората ще се втурнат в магазините, за да купуват iPhone 11. Но в Tesla ние искаме да правим продукция, която да радва сърцето и на която хората наистина да се възхищават“ – Допълни Илън Мъск.

Да си припомним, че в близкото минало Мъск наричаше Apple „гробището на Tesla“, понеже служителите, които не се справяха с работата в Tesla, отиваха да работят в Apple.

Според различните изследвания, удовлетвореността на потребителите от iPhone е около 98%. Остава да видим каква ще е тя за електромобилите на Tesla.

11
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
7 Отговори на коментарите
8 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
9 Автори на коментарите
ПалестинецПалеустиниецПенчоПалустиниецdon Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Цар Навуходоносор
Цар Навуходоносор

Претоплят една манджа по три години с минимални промени. Рано или късно ще спре да минава номерът, на всичко му идва времето.

Знаещ
Знаещ

“ Аз и сега считам, че компанията създава прекрасни телефони. Винаги съм използвал и ще използван iPhone“- казва човекът, който разбира доста от технологии. Вероятно разбира повече от нас във форума.

Цар Навуходоносор
Цар Навуходоносор

От 2012 г. следя мобилните телефони, мога да претендирам ,че и аз знам нещо, най-малкото, страничен поглед на пазара за телефони от перспективата на времето. Сменял съм марки, операционни системи и т.н. така че мнението на Илон за мен е меродавно – устройствата са много добри , но това не променя факта за общото състояние на тези продукти на Епъл. Иновациите липсват и то не само при тях, по същия път са тръгнали и другите големи играчи – Samsung, Huawei. И все пак, благодаря за коментара.

don
don

какви иновации търсите от тези телефони, какво искате да могат още да правят?!? чек*и ли ?

Не трий бе
Не трий бе

Птеродактилите ни слушат през телефоните, земята се упралява от петеродактили и мумуфоти приели човешки облик, пише го в XFilesNewsNetDotInfoTheTruth.com и аз напълно им вярвам. Затова не ползвам телефон, а само пускам моржова азбука по прелетни птици за комуникация с Африка и Антарктика, където е края на света на плоската земя.

Палуестиниец
Палуестиниец

Щом човек е толкова глупав, та един уред да го прави щастлив, то индустрията тотално му е промила мозъка…
И трябва ли да си поддава на поредното промиване от друга компания…
А този борсов спекулант да не ми го хвалят вече, видяхме го с неговите манипулации…

весо
весо

много е добър Мъск в маркетинга. за един ден 4 новини за Тесла. Такава ПР кампания никой друг не е правил до сега, даже и Apple.На това отгоре не му струва нищо, заради такива сайтове като калдата, които се надпреварват да пишат за неща които звучат интересно.

Палустиниец
Палустиниец

Обичат да пишат много и за менте интелекта

Пенчо
Пенчо

а на теб като не ти звучи интересно защо си дошъл тука да пишеш коментари? ходи плащай бензин и доливай масла на високи цени и си трайкай!

Палеустиниец
Палеустиниец

Защото Мъска приказва само глупости и баламосва хората.
И е противно медиите да му разпространяват баламосваниците кат онякакъв кумир.
Не става въпрос за ел. колите му и пр.
За подхода му е въпроса…

Палестинец
Палестинец

Сипи ракийка, Мъск не става за нищо, Българете сме най-велики.