Основателят и генерален директор на няколко международни компании с милиардна капитализация Илън Мъск е добре известен със своята способност да учудва всички. Този път, при отговор на Twitter потребител относно изстрелването на тежката ракета носител, Мъск направи най-неочаквано изявление, че Falcon Heavy ще бъде изпратена в космоса още тази есен.

Мъск каза, че всички елементи от конструкцията на Falcon Heavy ще бъде доставени на Кейп Канаверал през следващите два-три месеца, а изстрелването ще стане след още един месец. По този начин, Falcon Heavy може да полети в космоса още тази есен.

За първи път за тежката ракета носител на SpaceX Мъск съобщи през месец септември 2005 година и каза, че се надява тя да бъде изстреляна през 2013 година. Въпреки закъснението, ракетата от нов тип очевидно ще излети.

Една от причините за това забавяне е сложната конструкция и трудното производство. Мъск обяви, че възнамерява успешно да приземи и трите първи степени на Falcon Heavy.

Това явно ще стане. Плановете са трите степени на Falcon Heavy, които всъщност са три степени на Falcon 9, да бъдат приземени или до Landing Zone 1, или на плаващите платформи, намиращи се някъде в Атлантическия океан.

Да си припомним, че Falcon Heavy може да изведе в ниска орбита солидните 54,4 тона, на геостационарна орбита – 21,2 тона полезен товар, а до Марс – 13 тона.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари