Последната и най-скъпа касова продукция на легендарния режисьор Куентин Тарантино, „Имало едно време в… Холивуд„, не беше излъчвана официално в Китай, тъй като бе спряна от китайските регулаторни органи седмица след световния дебют на филма.

Причината за тези действия на Китай са оплакванията на Шанън Лий – дъщерята на Брус Лий, който бива изобразен във филма. Според нея и Китайската национална филмова администрация портретите на Брус Лий са недостоверни и неавтентични, а филмът няма да бъде излъчван по кината в Страната, именно поради това. Приятелите и семейството на екшън звездата критикуваха неговото представяне във филма, заявявайки, че то е неавтентично и гранични със заблуждаваща художествена измислица.

Но Тарантино отказва да редактира филма, особено след като Китай не дава обяснение защо той е изтеглен дни преди излизането му, твърдят от The Hollywood Reporter. Един източник заяви, че най-вероятно Китай ще възрази върху насилническия образ, който се придава на Брус Лий във филма.

Представителите на Тарантино не отговориха веднага на искане за коментар.

Филмът получи възторжени отзиви от критиците и публиката още с излизането си това лято. И то не само заради забележителната актьорска игра на Леонардо ди Каприо и Брад Пит, но и заради начина, по който Тарантино разказва своите спомени и историята му като Холивудски режисьор. Самият той, описва „Имало едно време в Холивуд“ като най-интимния филм, който някога е правил.

Във фабулата на продукцията се застъпват различни лица и събития, много от тях пречупени през погледа на режисьора, а някои допълнени чрез художествена измислица. В центъра на сюжета е застаряващ актьор, който има проблеми с алкохола и постепенно започва да бъде все по-малко търсен и да се чувства все по-нежелан в Холивуд (ди Каприо). До него стои верният му приятел, подчинен, който играе ролята на „момче за всичко“ (Брад Пит).

Във филма дори се застъпва представяне на събитията около убийството на Шарън Тейт през 1969 г. и е представена част от историята на Роман Полански, който лично е прегледал сюжета още преди заснемането на филма и е дал разрешението си на Тарантино неговата история и тази на Тейт, да бъдат разказани по този начин. Към момента филма се утвърждава като истинска машина за пари, тъй като бокс офисът му наброява 344.6 милиона щатски долара.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Бай дейтрейдър
Бай дейтрейдър

Супер безитересна боза

бахур
бахур

Като повечето му творения

мхм
мхм

За вас само бързи и яростни.

Lowcow
Lowcow

Турски сериал им дай на тия хубстници.

Той
Той

Този момент и мен ме подразни, в иначе филма шедьовър

Feminr
Feminr

ще си го пусна от торентите… да го видим…

Стига толкова китайско
Стига толкова китайско

Браво 🙂