Имейлът остава предпочитана комуникация в американския офис

0
14

Въпреки конкуренцията на алтернативи като LinkedIn, Skype и BBM и постоянната опасност от хакване на акаунти и заливане със спам, имейлът продължава да бъде най-важен за мнозинството от интернет потребителите в офиса в САЩ.

Това твърди ново проучване на Pew Research, според което социалните мрежи за полезни на едва 4 процента от служителите.

Проучването е част от серия доклади на Pew Research, чиято задача е да анализират как влияе на промените в живота ни интернет.

Според 46 процента от анкетираните служители, достъпът до глобалната мрежа ги е направил по-продуктивни, но също толкова смятат, че той няма реално отношение към работата им. Едва 7 процента мислят, че интернет ги прави по-малко продуктивни.

По отношение на баланса между технологиите и личния живот, 39 процента от служителите считат, че имейлите и мобилните телефони им дават по-голяма гъвкавост що се отнася до работното време, докато 35 процента са убедени, че тези неща всъщност увеличават заетостта им.

21 процента от анкетираните казват, че през по-голямата част от деня работят чрез интернет извън офиса, а 85 процента вършат някаква работа по интернет.

Интересно е, че 35 процента от анкетираните са категорични, че стационарните телефони все още са доста важни за работата им, докато само 24 процента твърдят, че смартфонът е задължителен за това.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за