Инвалидна количка и куче водач са част от новите емоджита за 2019 г.

0
168
Дойде моментът, когато Unicode Consortium обявява новите емоджита, които ще попълнят шарените опции за изразяване в разговори през новата година. Това са общо 59 нови иконки (или 230, ако броите различните вариации с полове и цветове на кожата). Както е модерно и политически коректно, включването е основна тема в новата селекция.

Като начало, лансираната от Apple идея за достъпност играе централна роля: в новите емоджита ще откриете инвалидни колички, кучета водачи, глухи хора и др., всички от които прилично разбъркани по цвят и пол.

За да няма и пренебрегнати животни, вече ще може да ползвате емоджита с екзотични създания като ленивци, фламинго и орангутан. При храните имаме гофрети, лук и плодов сок. Ако досега в изказа ви са липсвали хинду храм, сари и рикша, вече може да бъдете спокойни – има ги.

Ще трябва да изчакате известно време, за да ги видите. Unicode казва, че новите емотикони „обикновено“ пристигат през септември и октомври, или точно когато Apple и Google издават основните си обновления за съответната операционната система. Може да се наложи да изчакате по-късно, ако вашият производител на устройства с Android не предостави актуализации веднага. Все пак, това са добре дошли допълнения, ако търсите повече начини да изразите себе си.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за