Компанията Bray Capital заедно с редица частни инвеститори вложи £3,1 милиона ($4 милиона) в младата лондонска компания Glint. В официалния сайт на стартъпа се казва, че приложението позволява създаването на „нова глобална валута“.

В приложението специално се отбелязва, че програмата „носи на потребителите надежден и независим доход и позволява натрупването, харченето, обмена и превода на пари„.

Популярният TechCrunch обяви, че Glint дава възможност за свободно купуване на злато и безпроблемно изразходване на натрупания златен ресурс според курса на деня. Или с други думи, програмата превръща златото в своеобразна валута, със 100% златно обезпечение, която е една интересна алтернатива на цифровите валути, които последно време станаха особено разпространени, а биткойнът отдавна е по-скъп от златото..

Създателите на стартъпа са добре известни във финансовия сектор. Главата на компанията е Джейсън Козънс (Jason Cozens) – основателят на сайта GoldMadeSimple.com. Чрез новия онлайн ресурс е възможно съвсем легално да за закупят златни кюлчета, да се поръча доставката им вкъщи или да бъдат транспортирани до добре защитен сейф. Операционният директор Бен Дейвис (Ben Davies) има 17 годишен опит на международните финансови и стокови пазари.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари