Инвестиционен гигант от Уолстрийт инвестира $500 милиона в биткойн тръста Grayscale

2
450

Инвестиционната компания Guggenheim Partners, която управлява активи за над $200 милиарда, заяви за намеренията си да пренасочи част от портфейла си в биткойн тръста Grayscale.

Според документа, публикуван в сайта на Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC), компанията от Уолстрийт възнамерява да инвестира 10% от активите на своя отдел Macro Opportunities Fund в Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) в биткойни.

Според различните пазарни оценки, активите на Macro Opportunities Fund възлизат на около $5 милиарда, което означава, че инвестицията на GBTC в биткойн тръста ще бъде в размер на $500 милиона.

Компанията не разглежда каквото и да било инвестиране в други криптовалути.

Guggenheim Partners е известна с това, че инвестира в различни класове активи от името на различни компании, пенсионни фондове и държавни инвестиционни фондове. Инвестирането в биткойни има за цел постигането на диверсификация на портфейла.

Към днешен ден (10:55 часа) основната криптовалута се търгува при цена $18 113,81, като през последните 24 часа биткойнът е поскъпнал със 7,02%.

Преди малко повече от един ден цената на основната криптовалута слезе в района на $16 906, което означава спад от 10,3%. Trading Economics отбеляза, че най-вероятната причина за този спад е фиксиранeтo на печалбата след съществения ръст в цената на биткойна. Тоест, това бе стандартна корекция, след която курсът на основната криптовалута започна да нараства отново.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари