Една от най-уважаваните фирми за информационна защита – британската компания Sophos – може скоро да бъде придобита от частния инвестиционен фонд Thoma Bravo, предава ZDNet. Очаква се сумата по сделката да е $3.9 милиарда.

От борда на директорите на Sophos са обявили, че възнамеряват единодушно да препоръчат на акционерите на компанията приемането на сделката.

Thoma Bravo е финансова организация, която не е непозната в IT сферата, както и в областта на киберсигурността, припомня медията. През миналата година фондът придоби миноритарен дял в друга компания за защита – McAfee, като се завъртяха слухове, че Thoma Bravo възнамерява да придобие цялата компания. Фондът е основан през 2003 и се превърна в значим играч на капиталовия пазар със сключени повече от 230 сделки оттогава, като повечето от тях са областта на софтуера, IT инфраструктурата и информационната сигурност.

Thoma Bravo са особено активни именно на полето на киберзащитата. През ноември 2017, те обявиха придобиването на компанията, доставяща решения за сторидж, бекъп и защитно оборудване Barracuda Networks за сумата от $1.6 млрд., фирмата за защита от DDoS атаки Imperva – за $2.1 млрд. – през януари 2019, както и ConnectWise за 1.5 милиарда долара месец по-късно. Thoma Bravo също така има и дялово участие в други бизнеси за компютърна защита, като Tripwire, Blue Coat, Sonicwall, Digicert и Entrust.

Що се отнася до Sophos, то основаната през 1985 година компания е сред водещите доставчици на решения за корпоративна, бизнес и потребителска уеб и имейл защита, антивирусен, файъруол и UTM решения и за последно компанията попадна в общественото полезрение с придобиването на създателите на анивирусния скенер HitmanPro, SurfRight, както и на друга популярна компания за сигурност, Invincea.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари