Индексът на доминиране на биткойна рязко нарасна

2
889

Въпреки че през последните няколко дни цената на биткойна спадна, преобладаването на основната криптовалута над всички останали криптовалути продължава да расте.

Според информацията на CoinMarketCap, днес, 16 юли, индексът на доминиране на биткойна е нараснал до 66,7%. Това е рекорден показател считано от 24 април 2017 година, когато неговото значение бе 66,55%.

Последният пик в индекса на доминиране на първата криптовалута бе фиксиран на 8 декември 2017 година, когато той достигна 55,52%.

Съответно дяловете на останалите криптовалути осезателно спаднаха. Втората по капитализация цифрова валута Ethereum към днешен ден има пазарен дял от 8,43%. На трето място по капитализация е токенът XRP, който днес има криптовалутен пазарен дял от 4,63%. Общата пазарна капитализация на всички криптовалути достигна $286,65 милиарда.

Да си припомним, че миналата седмица известният инвеститор и основател на Mobius Capital Partners Марк Мобиус, който в миналото бе известен със своята скептична позиция към криптовалутите заяви, че ако ръстът на биткойна продължи, в крайна сметка и той може да инвестира в основната криптовалута.

В настоящият момент уеб сайтът CoinDesk, извършващ непрекъснат мониторинг на всички криптовалути, показва, че биткойнът се търгува при цена $10 491,30. Това е ръст от 2,77% в рамките на последното денонощие. В края на миналата седмица курсът на биткойна падна с почти 10%, но сега отново бележи ръст.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Efix
Efix

Трендът на измененията постепенно ще се стеснява и „цифровото злато“ ще стане все по-примамлива алтернатива на традиционните начини за съхранение на средства.

Абу Бакр ал Багдади
Абу Бакр ал Багдади

Мда, той поевтиня само с някакви си 5000 долара за три дни… иначе доминира, няма проблем 🙂
Винаги ще има балъци.