Индийска социална мрежа регистрира по 2 милиарда съобщения месечно

1
13

Индийската социална мрежа SMS GupShup се похвали с минаването на психологическата граница от 2 милиарда съобщения месечно, които са написани от потребителите на услугата. В момента клиентите на социалната услуга се увеличават с по 1 милион месечно, предаде TechCrunch.

SMS GupShup е платформа за комуникация, която прилича на микроблогинг сайта Twitter. При индийската услуга информацията се въвежда основно с помощта на кратки текстови съобщения, изпращани от мобилни телефони. Преди една година, по същото време, в мрежата на SMS GupShup се изпращаха само по 480 милиона съобщения месечно, което е четири пъти по-малко от моментното натоварване.

Индийската социална мрежа направи своя дебют през 2007 година. В момента регистрираните потребители в нея са 45 милиона и те са два пъти повече, отколкото са били преди година по същото време. В основата на популярността на платформата стои увеличеното ниво в използването на мобилни телефони в Индия.

Монетаризацията на популярността също не е особен проблем за SMS GupShup. Приходите за една година са скочили с цели 400%. Към SMS GupShup има значителен интерес от страна на известни марки и други рекламодатели. Сред партньорите на социалната платформа са компании като Pepsi, eBay, Microsoft, Vodafone, Nokia, Ford, Puma, Maybelline, Dell и Sun Microsystems.

Индийската услуга е в пряка конкуренция с Facebook и Twitter, които също бързо набират популярност в рамките на страната.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
lyubohar
lyubohar

Ха, винаги съм се чудил какво може да измести Facebook, а то е достатъчно в Индия и Китай да си направят местна социална мрежа 🙂