fbpx
7.8 C
София

Индийски министър поиска големите сайтове да се самоцензурират

Най-четени

Почти не минава ден без някое правителство да не направи опит да наложи цензура на интернет връзките, които ползват гражданите на държавата, която управлява. Миналата седмица въпросът беше актуален в България, а сега е ред на Индия. Местният министър на комуникациите Капил Сибал се е срещнал с представители на Google, Yahoo, Microsoft и Facebook, и е поискал от тях да цензурират съдържанието, което предлагат. Информацията е била изнесена от вестник New York Times и цитирана в Tech Crunch.

Причина за цялата патърдия бил коментар, оставен във Facebook на стената на един от индийските политици – Соня Ганди. Коментарът не е бил особено приятен за четене и в него се казвали лоши неща за Ганди.

Не може да се отрече, че индийците поне са честни и не се опитват да си измислят разни фалшиви причини, за да оправдаят желанието си за цензуриране на мненията в интернет по логичен начин. В Китай цензурират мрежата, мотивирайки се от нуждата за спиране на порното. В САЩ основно оправдание е защитата на авторските права, докато България иска да наложи цензура заради незаконния хазарт и спортните залагания.

Индийският министър на комуникациите просто е събрал представителите на водещите сайтове и им обяснил, че срещу местните политици не трябва да се пишат обидни мнения в мрежата. Капил Сибал предложил на компаниите да наемат хора, които да четат всички мнения, които се публикуват и да трият обидните.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини