Индия изведе в орбита около Земята нов комуникационен сателит

0
36

Индия е една от най-бедните държави в света, но въпреки това поддържа своя космическа програма, която е доста развита. В края на миналата седмица индийците изстреляха ракета, на която се намираше модерен комуникационен сателит, информира Space.com.

С помощта на космическия кораб Polar Satellite Launch Vehicle (PSLV) в космоса беше изведен сателитът GSat-12. Самото изстрелване, както и всички подробности около него са били отразени на живо по телевизията в рамките на цяла Индия. Ракетата е излетяла от космическия център Satish Dhawan.

Индийската организация за космически изследвания е съобщила, че сателитът GSat-12 притежава собствени двигатели с течно гориво, които ще помогнат комуникационното съоръжение да бъде изведено в стабилна геостационарна орбита над екватора. Там сателитът ще осъществи постоянна радиовръзка с „колегите” си Insat-2E и Insat-4A.

До момента Индия е направила 19 опита за изстрелване на ракети от тип PSLV. Първият опит е бил неуспешен, но при последните 18 не е имало засечки и мисиите са били изпълнени успешно.

GSat-12 е оборудван с 12 модерни транспондера. Комуникационният сателит трябва да обслужва нарастващите нужди на Индия в областта на комуникациите. Животът му, според технологичните спецификации, трябва да бъде поне 8 години.


Изстрелването на поредната индийска ракета

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари