fbpx
-0.5 C
София

Индонезийското правителство блокира над 1 милион порно сайтове

Най-четени

Индонезийското правителство намали интернет порнографията, като блокира достъпа до повече от един милион сайтове преди свещения месец на Рамадан.

Министърът Тифатул Сембиринг каза, че огромен брой сайтове са недостъпни за индонезийските уеб потребители, но това не е краят. Служителите на правителството се целят към още сайтове и смятат да продължат блокадата и след мюсюлманския фестивал.

„Ще блокираме още порно сайтове по време на Рамадан, въпреки че това не означава, че позволим да работят и през останалата част от годината“, каза министърът.

Ходът на правителството отбелязва най-скорошното действие в борбата на Индонезия с порнографията в интернет. Въпросът представлява сериозен проблем за властите на страната, която има най-многобройното ислямско население на Земята – около 202 милиона.

Миналия януари порното беше блокирано на всички смартфони BlackBerry в страната, след като правителството упражни сериозен натиск на RIM.

Тази блокада е важна, защото, въпреки че BlackBerry бързо изчезват в другите части на света, устройствата са най-популярните смартфони в Индонезия, макар и растежа на Android най-вероятно ще промени това скоро.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини