Инженер на NASA обясни защо светът няма да свърши тази година

3
28

Едва ли има някой, който да не е чувал за предсказанията на маите и техния календар, който свършвал на 21 декември, тази година. Медиите са наводнени с твърдения, които прокламират, че светът скоро ще свърши, въпреки че все още не е ясно точно как ще стане това. Space.com цитира инженер на NASA от звеното, което следи извънземните обекти с потенциал да застрашат Земята. Той смята, че календарът на маите няма да свърши в края на годината, а просто ще започне нов цикъл от него.

По същия начин, според нашия календар 31 декември е последният ден от годината, но след него не свършва светът, а просто следва началото на новата година.

Любителите на конспирации с максимално развинтено въображение смятат, че към Земята се движи планетата Нибуру, която е четири пъти по-голяма от нас. Когато тя се доближи до дома ни ще се случат куп бедствия заради силното гравитационно поле. Такъв огромен космически обект обаче, трябваше отдавна да е видим за нас, но твърденията са, че той е невидим. NASA разбива на пух и прах тази теза с наблюденията си върху видимите обекти в Слънчевата система, които не показват признаци на влияние от невидими гравитационни източници.

Някои конспиратори смятат, че NASA държи в тайна доказателствата за съществуването на Нибуру, за да предотврати масовата паника, но небето се наблюдава и от други космически агенции, да не говорим за хилядите любители на астрономията, от които няма как да се скрие нещо подобно.

Сред другите теории за края на света е идеята за слънчево изригване, което ще овъгли Земята. На Слънцето наистина има постоянни изригвания, но те са циклични и NASA знае кога тази активност достига пиковете си. Към момента няма никакви индикации, че от звездата може да се очаква активност, която да застраши живота на нашата планета.

Сред останалите опровергани от NASA теории за тазгодишния край на нашата цивилизация е идеята за фатално подреждане на планетите, както и тази за смяната на полюсите. Можете да научите повече за тях от долното видео.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари