Интелигентни решения за видео сътрудничество: ново измерение за увеличаване на продуктивността в хибридна работна среда

0
5318

През последната година работните срещи и  образователните дейности се преместиха във виртуалната среда и липсата на взаимодействие с хора на работното място или в институции от всякакъв вид се усеща все повече.

Хората, с които трябваше да се срещнем очи в очи, когато важността на човешкото взаимодействие говори сама за себе си, при преговори, презентация, неформална среща на екип или преподаване на урок, вече могат да бъдат срещнати във виртуалното пространство благодарение на решенията за видео сътрудничество.

Дори да сме близо до времето, когато ще се върнем в офиса и класните стаи, „новата реалност“ ще включва като основен компонент сътрудничеството във виртуалната среда в резултат на повишаване на ефективността, съчетана с желанието да се използват предимствата. които носят системите за видеоконферентна връзка. Ефективността на ad-hoc срещите между членовете на екипа, участващи в други дейности на разстояние, или възможността за развиване на контакти с потенциални клиенти в други населени места са само няколко примера.

Следователно, независимо от размера на компанията, независимо дали провеждате виртуални срещи в специални конферентни пространства, в собствения си офис на открито или дори у дома, необходимостта от инсталиране на инструмент за видеоконферентна връзка, който да ви помага да преодолеете разстоянията и ясно да предавате това, което искате да кажете, е все по-належаща.

Днешните срещи са много по-малко ефективни, отколкото биха могли да бъдат, според проучване на Frost & Sullivan. Представителите на компаниита прекарват 40% от времето си в срещи, но само 50% от това време се счита за продуктивно. Тук е проблемът: само 3,6% от заседателните зали са оборудвани с технологии за видеоконферентна връзка.

За да създадете подходящо работно пространство за виртуални срещи, трябва да имате предвид, че независимо от средата, в която внедрявате решение за видео сътрудничество, ще трябва да вземете предвид различни аспекти, свързани с качеството и лекотата на използване на оборудването, и да вземете съответното решение.

За да се възползва от пълния потенциал на предимствата на виртуална работна среда, приетото решение трябва да включва редица вградени функции, върху които ИТ мениджърът, потребителят или администраторът трябва да се фокусират.

Опирайки се на обширното си продуктово портфолио, Logitech предлага решения за оборудване на пространство, където всички участници могат да бъдат видени и чути, така че техният принос за успеха на срещата да бъде напълно реализиран

Независимо от типа пространство, което имате на разположение, неговата конфигурация или количеството светлина, видеоинструментите и устройствата от екосистемата Logitech Rally Bar разполагат с технологии, готови да отговорят на предизвикателствата на всяка ситуация.

Logitech помага на компаниите да създадат пространство за сътрудничество, което стимулира креативността

 С богат опит в тази област, Logitech предлага системи до ключ, които са лесни за инсталиране и използване, с поддръжка на 4K ultraHD видео и висококачествен звук, готови за работа в екип и места за срещи от всякакъв размер.

Logitech Rally Bar

Едно от решенията на Logitech за средни конферентни зали е Rally Bar, видео-бар с превъзходно възпроизвеждане на аудио и видео, с гъвкави опции за разполагане, както и опростена конфигурация и управление на кабелите. Както версията Rally Bar, така и версията Mini Rally Bar, предназначени за зали с малки размери, могат да провеждат срещи директно чрез самото оборудване, без участието на компютър, на платформи като Microsoft Teams, Zoom, GoTo, Pexip или RingCentral. Разбира се, Rally Bar може да се използва, като го свържете към компютър или лаптоп и използвате всяко желано приложение.

Използвайки изкуствен интелект, поддръжка на два дисплея и моторно задвижван PTZ обектив, Rally Bar се адаптира към динамиката на срещата и поддържа камерата фокусирана върху ключовите точки на разговора, а усъвършенстваната аудио подсистема доставя мощен звук, който равномерно изпълва стаята и в същото време гарантира, че всеки глас ще се чува ясно с помощта на адаптивни микрофони.

Проактивните технологии Logitech RightSense™  автоматизират виртуалните срещи, като интелигентно адаптират видео и аудио параметрите за чист звук и ярки изображения

RightSound оптимизира човешкия глас и подобрява яснотата на разговора, а RightLight помага за постигане на балансирана яркост на изображенията без изкривяване или нежелани сенки, независимо от условията на осветление. Тъй като RightSight работи перфектно във фонов режим, разговорите и контактът с очите са толкова лесни и естествени, колкото когато всички участници в срещата са заедно в една стая. 

В ситуации, когато размерът и конфигурацията на пространствата са предизвикателство за повечето решения за видео сътрудничество, звуковият компонент на Rally Bar задава нови стандарти чрез технологии, които ефективно регулират аудио параметрите: автоматично изравнява нивото на гласa на всички хора в стаята, с течение на времето потиска нежелания фонов шум с помощта на технологията RightSound, базирана на изкуствен интелект. Оборудването работи с фокусиране на високо прецизни микрофони (Beamforming) върху хората, които презентират, чрез насочено приемане на звука и неговото филтриране. В разширени конфигурации системата предлага множество възможности за мащабиране, като допълва аудио поддръжката с до три моста за удължаване на Rally с обхват 4,57 m.

Logitech Roomate решения за видеосътрудничество в движение 

Неразделна част от съвместните видео системи на Logitech, устройството RoomMate предлага изключителни иновации при конфигурирането на такова решение, трансформирайки Logitech системите за видеоконферентна връзка в цялостно решение, което може незабавно да бъде интегрирано във всяка екосистема. С изчислителна мощност и специализиран софтуер, включени в едно устройство, RoomMate е мини-компютър, който улеснява внедряването на Zoom Rooms Appliances, Microsoft Teams Rooms на Android и други.

За малки и средни стаи Rally Bar Mini и Rally Bar all-in-one предлагат изключително лесна конфигурация и управление. Комфортът на това първокласно решение стига и до големите заседателни зали, с внедряването на RoomMate заедно с Rally Plus, модулна премиум система за конференции на Logitech за  зали с до 46 места.

Повече информация за Logitech Rally Bar и пълната гама решения за видеоконферентна връзка на Logitech можете да намерите, като посетите този link.

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари