Интелигентно хапче лекува стомашно-чревни болести

0
71

Ново, изключително „умно” хапче, ще лекува мигновено пациентите със стомашно-чревни заболявания. Технологията на таблетката е следната – след като проникне в човешкия организъм, успява да го изследва отвътре, да открие реалния проблем и едва тогава да се пристъпи към разрешаването му. Според специалистите, интелигентното хапче ще позволи на медиците да получават възможно най-точните данни за състоянието на стомашно-чревния тракт във всяко индивидуално тяло.

Умното хапче, което в най-скоро време ще лекува по-бързо стомашно-чревните заболявания на пациенти от цял свят, носи простичкото име SmartPill. В интерес на истината, то вече е тествано и пробвано от доктори. Интелигентната таблетка бе използвана за лечение на пациенти от болницата Princess Grace, намираща се в Лондон. След като го тестваха, медиците бяха изумени от технологията му на действие.

Най-хубавото е, че SmartPill е способно да измести излишните изследвания, скенери и снимки –всички те са и вредни и скъпи както за пациента, така и за лечебните заведения. С умното хапче от болния се иска само да го глътне. Преминавайки по храносмилателната система на пациента със стомашно-чревни проблеми, SmartPill анализира редица фактори като киселинността, налягането, температурата и други.

Пълната картина на здравословното състояние дава и ясна оценка за това какви мерки трябва да се предприемат за укрепването на организма. Цялата събрана информация се записва на преносимо устройство с монитор, което се прикрепя към тялото на пациента в продължение на няколко дни.

За съжаление, за създаването на SmartPill са необходими доста средства и затова хапчето все още се разпространява на сравнително висока цена. То може да бъде закупено срещу приблизително 1700 паунда. Когато става въпрос за човешкото здраве обаче цената често няма никакво значение.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари