fbpx
-0.2 C
София

Интернет достъпът в Триполи възстановен за кратко след настъплението на бунтовниците

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Локалният интернет достъп в Триполи, столицата на Либия е бил странно възстановен за кратко късно през деня в събота местно време, след като бе прекъснат в продължение на месеци. Това става ясно от публикации в Twitter и се случва след като бунтовниците постигнаха огромен напредък към овладяването на столицата. В неделя обаче интернет достъпът в Триполи в по-голямата част от града е бил прекъснат отново.

В даден момент по-голямата част от международните маршрути, с които страната разполага, също са били прекъснати, съобщава Renesys, компания, която изследва потоците на интернет трафика.

Интернет достъпът през DSL (digital subscriber line) е бил разблокиран за кратко в Триполи в късните часове на събота местно време, но е бил блокиран отново в неделя. Това е било потвърдено от множество публикации в Twitter.

Според спекулации, внезапното възстановяване на интернет достъпа и преустановяването му след това, се дължи на проблеми в телефонната компания на страната – прекъсване на електрозахранването или неуспешен опит да бъдат възстановени само определени връзки.

Локалните сървъри в страната и .ly сайтовете са достъпни.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини