Интернет на нещата ще обхване 1.9 млрд. устройства до 2020 г.

0
45

Концепцията Интернет на нещата, която прави превръща предметите от нашето ежедневие в умни и свързани уреди, може да обхване 1.9 милиарда устройства към 2020 г.

Прогнозата е на анализаторската компания Linley Group, според която днес понятието обхваща изключително широк спектър – от умни домакински уреди през готварски приспособления до термостати и устройства за енергийна ефективност. Поради това всяка прогноза за бъдещото развитие на Интернет на нещата е трудна, но не и невъзможна.

„Технологичните устройства са начело на това разпространение, но очакваме от 2017 г. да започне сериозен растеж и при домакинските уреди“, казва компанията в своя анализ.

Тя очаква, че към 2023 г. пазарът на Интернет на нещата ще надмине този на смартфоните.

„По света вече се използват 300 милиона умни уреди за измерване на енергия, което стимулира енергийния пазар като цяло. Навсякъде където има смисъл от бизнес гледна точка ще видим и умни и свързани устройства“.

Linley Group посочва, че едно от слабите места на това ново поколение уреди е сигурността, тъй като свързаните с мрежата устройства са податливи на хакване. Ето защо криптирането на връзката и предаваната информация става все по-важно, за да не се позволи на лични данни да попаднат в неподходящи ръце.

„Прогнозата ни е към 2022 г. във всеки дом да има 10 свързани устройства“, завършва компанията.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари