Интернет търсачката DuckDuckGo започна да използва и картите на Apple

5
935

Търсачката DuckDuckGo започна да показва информацията за геолокацията с помощта на данните от Apple Maps. Картите на Apple се появяват при търсене на географски места и адреси. Те се изобразяват в отделен раздел.

През месец юни 2018 година Apple представи своя нов фреймуърк MapKit JS, създаден като алтернатива на Google Maps. От 15 януари тази година анонимната търсачка DuckDuckGo обяви, че започва да използва MapKit JS като при десктоп, така и при мобилните запитвания. Сега всички функции и възможности на Apple Maps са достъпни при локалните запитвания в DuckDuckGo.

Освен картите на Apple в DuckDuckGo са достъпни картите на Google, Bing, HERE и OpenStreetMap.

DuckDuckGo за разлика от Google, Bing, Яндекс и другите интернет търсачки не съхранява историята на търсенето и не записва IP адреса и каквито и да било данни за потребителите. Същото важи и при търсенето в картите – местоположението се определя по IP адреса, но този адрес никъде не се записва и не се запомня от системата, когато потребителят напусне сайта.

Достъпът до Apple Maps все още не е даден за всички потребители на DuckDuckGo и се появява постепенно в различните държави. Засега не е известно, каква точно е сделката на DuckDuckGo с Apple. Но двете компании и преди работеха съвместно. Така например, в Safari търсачката DuckDuckGo може да бъде избрана по подразбиране вместо търсачката на Google.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари