Инфектирани сайтове използват дупки в IE

0
8

Едно кликване на уеб сайт хостван на хакнат сървър е достатъчно, за да инфектирате компютъра си с мистериозен вирус, засечен в четвъртък. Вирусът използва две критични пролуки в уеб браузърът на Microsoft и все още не може да бъде открит с антивирусен софтуер.

Разпространяването на вирусът е било спряно в Петък според известния производител на антивирусен софтуер Symantec (Norton AV) и организацията за изследвания SANS Internet Storm Center. Това е било възможно толкова бързо, защото заплахата всъщност е идвала от руски сайт, изключително важен за действието на вируса. Достъпът до него в момента е блокиран.

Специалистите твърдят, че от въпросните две дупки в бъдеще ще се възползват повече зловредни програми, за съжаление всички потребители на IE са били в опасност заради Microsoft, които не са съобщили за дупките, а и още по-лошо не са направили кръпка за тях възможно най-бързо.

Коварното при този вид вируси, е че не можете да усетите кога ви заразяват, така че не можете и да вземете своевременни мерки.

Източник: Data.bg

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за