Инфлуенсъри се разстроиха след като Instagram реши, че ще премахне броя на лайковете

7
831

Доста от обикновените потребители на Instagram приемат положително идеята на Instagram да премахне броя на лайковете към публикациите. Смята се, че така средата в социалната мрежа ще се подобри.

Има една група от потребители, която приема нещата по-друг начин – инфлуенсърите. TripleJ Hack решава да се свърже с някои от тях, за да провери какво мислят по въпроса. Те са разстроени от факта, че промяната ще повлияе на техния бизнес, от който изкарват пари.

Може да ви е интересно да прочетете и как един собственик на бизнес реши проблема си с инфлуенсърите, които го притесняват – тук

“Те казват, че го правят, за да премахнат конкуренцията от публикуването. Не се конкурирам с никой в Instagram. Аз съм тук, за да правя бизнес. Отнемат ни един инструмент, който е важен за нас. Ще продължа да публикувам както и до сега, но това ме демотивира.”, казва Jem Wolfe, която е фитнес инфлуенсър.

Да видим какво казва друг инфлуенсър – Jamey-Lee Franz:

„Ще е наистина трудно за всеки, който стартира акаунта си от нулата или има малко последователи. Марките по-трудно ще разбират, че съдържанието на този човек се харесва от потребителите и те взаимодействат с него. Няма база, на която да се работи с тепърва налагащите се инфлуенсъри.”, казва той.

Истината обаче е, че ситуацията не е точно такава. Има много начини въпросните хора да се представят пред потенциалните си клиенти. Инфлуенсърите ще продължат да разполагат с тази информация. Освен това, когато един пост е отбелязан като платено партньорство с дадена марка, Instagram ще позволи на марката да следи резултатите.

Директорът на политиките на Instagram за Австралия сподели какво иска да постигне компанията с този ход.

“Идеята е просто да позволим на създателите на съдържание да се фокусират върху него и върху преживяването от взаимодействието. Хората не трябва да се притесняват от това колко лайка имат на своите постове.”, обяснява той.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
2 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
RMM
RMM

Като са се разстроили, малко диета, някое друго хапче/прахче от аптеката и ще им мине разстройството.

_nib_
_nib_

А едно време ги наричаха просто търтеи.

инфлуенца
инфлуенца

Очаквам позитивна новина за масово самоубийство на инфлуенсъри

TNT
TNT

тая дума инфлуенсър ме отвращава, както гейовете и техните паради.

Аз-Съм
Аз-Съм

Кво е това инфлуенсър да го е… 😉 ???

Dave
Dave

нещо като гей но се снима само в лицето

(*)
(*)

😀 😀 😀