fbpx
5.2 C
София

Инфлуенсъри ще плащат двойно, след тормоз за сладолед на бартер

Най-четени

CVT Soft Serve е един от популярните камиони за сладолед в Лос Анджелис. Собственик е Джо Ничи. С нарастването на популярността на сладоледа, все повече самопровъзгласили се за Instagram инфлуенсъри искат да получат безплатен сладолед срещу качване на снимка.

Ничи винаги отказва, но от тази седмица решава да направи още една крачка – публично отказва да се занимава с тях.

Негова снимка на знак, който гласи „Инфлуенсърите плащат двойно“, стана много популярна в социалните мрежи. Той се зарича, че никога няма да даде безплатен сладолед в замяна на реклама в Инстаграм. Има и красноречив таг – #InfuencersAreGross, който набира популярност. Бизнесът му разцъфтява още повече. Привлича нови клиенти от Южна Калифорния, които също не харесват инфлуенсъри.

„Ние сме анти-инфленсър инфлуенсъри. Странно е, но е наистина забавно. Надявам се, че вдъхновява малките бизнеси да държат на своето и да казват на инфлуенсърите да се разкарат.“, обяснява Ничи пред Guardian.

Той разбира важността на рекламата, но все пак това е нещо, което му прави пари. Не може да раздава безплатен сладолед на всеки срещнат, който се смята за голяма работа в социалните мрежи. В началото те го търсят с имейли, но с времето все по-често и често го притесняват на място в камиона.

Има и много нагли предложения. Асистентка на известна актриса, която той не иска да назове, отишла при него и го попитала да даде сладолед на целия снимачен екип. В замяна актрисата щяла да се снима до камиона му.

„Колкото и да ми се иска да го направя, не мисля, че училището на детето ми приема снимки на знаменитости като форма на плащане.“, отговорил той.

Асистентката се ядосала.

„Трябва да внимаваш с думите си. Това е много малък град.“, заплашително казала тя.

Така той поставя табелата си срещу инфлуенсъри. Ако поискат безплатен сладолед, те ще трябва да платят $8 долара вместо $4, колкото е цената.

От както го прави, той получава много покани за интервю, отразяват го в много новинарски емисии по цял свят. Броят на клиентите му се удвоил веднага. Спечелил е хиляди нови последователи в Инстаграм.

Много малки компании му пишат, за да му благодарят, че се изправя срещу наглостта на инфлуенсърите.

„Надяваме се повече хора да спрат да оценяват един бизнес според лайковете, коментарите и последователите. Искам хората да отидат на ресторант заради хубава храна и добро обслужване.“, продължава той.

Радва се да рекламира сладоледа си чрез социалните мрежи, но не иска да зависи от дадена платформа.

„Ако Instagram изчезне утре, нашият камион ще продължи да работи. Не съм сигурен за бизнеса на инфлуенсърите обаче.“, завършва той, преди да предложи на Guardian да опитат от сладоледа му, но само ако репортерът си го плати.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини