Британската ИИ онлайн услуга за подбор на най-добрите ипотечни предложения, стартирана преди девет месеца, вече обслужи над 20 000 потребители.

Ботът Habito бе стартиран преди около 9 месеца и оттогава инвестициите в този стартъп нараснаха до над $10,2 милиона (£8,2 милиона). Инвеститори са фондациитете от Силициевата долина Ribbit Capital и Mosaic Ventures, генералният директор на услугата за парични преводи Transferwise Таавет Хинрикус и други.

Услугата автоматично подбира най-доброто ипотечно приложение в зависимост от желанието и възможностите на потребителя, като целият процес отнема едва няколко минути. На практика Habito автоматизира работата на ипотечните брокери, които вършат същото, но за не по-малко от 2-3 седмици. Създателят на тази услуга Даниел Хегарти сподели, че от деня на започване на работа на тази онлайн услуга до днес, Habito е помогнал на британците да изтеглят ипотечни кредити с обща сума над $62 милиона (£50) милиона).

„Постигнахме сериозни показатели. От деня, в който Habito започна да работи, месечният ръст на услугата не е падал под 30%. Изкуственият интелект вече проникна в ипотечното кредитиране“.

Ботът Habito е само една от проявите на новия тренд: във Великобритания се появяват все повече стартъпи, автоматизиращи различните процеси в сферата на недвижимата собственост. Така например, лондонският стартъп RentersUnion неотдавна създаде онлайн услуга с ИИ, която помага на арендаторите да се справят с правните въпроси и автоматично съставя писмата, необходими на собствениците.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за