fbpx
6.8 C
София

Ирландия въвежда минимална скорост на интернет от 30Mbps

Най-четени

Преди известно време ви споделихме намеренията на Великобритания да се превърне в европейската страна с най-бърз интернет до 2015 година. Техните съседи от Ирландия изглежда също нямат намерение да останат по-назад. Наскоро министърът по комуникациите в страната Пат Рабит очерта нов план за развитие на интернета в страната.

Планът предвижда половината население на Ирландия – тоест жителите на градовете и околните селища – да използват връзка с минимална скорост между 70Mbps и 100Mbps. За 20% от оставащата част на страната министърът предвижда достъп на връзка със скорост до поне 40Mbps. И накрая, завърши Рабит, всяко едно домакинство в Ирландия, независимо в колко отдалечен район живее, трябва да има достъп до връзка със скорост от поне 30Mbps.

Новият „интернет план“ е част от общата за Европейския съюз инициатива, в рамките на която всяка една от страните-членки трябва да изготви подобен план до края на годината. Целта на инициативата е до 2020 година, всички жители на ЕС да имат достъп до интернет с минимална скорост 30Mbps. Освен това, до 2020 година, 50% от домакинствата в рамките на Съюза трябва да ползват интернет със скорост 100Mbps.

Ирландското правителство изрази готовност да подкрепи осъществяването на плана със ?175 милиона. Голяма част от тези пари ще бъдат вложени в осигуряването на интернет връзка в местата, които се намират далеч от градовете и които в Ирландия никак не са малко.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини