Съобщава се, че главният изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск е поискал да стане главен изпълнителен директор на Apple по време на телефонно обаждане през 2016 г. между него и главния изпълнителен директор на Apple Тим Кук, според информация от предстояща книга за Tesla. Историята е разказана от Los Angeles Times.

Както се разказва в книгата от репортера на The Wall Street Journal Тим Хигинс, която ще излезе на пазара под заглавието: „Tesla, Илън Мъск и залогът на века“, през 2016 г. е имало разговори за потенциално придобиване на Tesla от Apple. Настоящият глава на компанията, Тим Кук, е предложил на Мъск Apple да придобие Tesla на справедлива за времето си цена, като Мъск е уточнил, че иска той да бъде главен изпълнителен директор. Става ясно, че Кук се е съгласил на това, но преди Мъск да доуточни, че има предвид, че иска да бъде изпълнителен директор на Apple. Според бивш вътрешен служител, след като Мъск заявява това, Кук му казва: „Майната ти“, преди да му затвори телефона.

Мъск и Apple обаче обявиха цялата тази история за невъзможна, тъй като според информацията, която дадоха в публичното пространство, след като историята започна да набира популярност, Мъск и Кук никога не са говорили заедно.

Мъск в туит от петък категорично заяви, че „Кук и аз никога не сме си писали и говорили един с друг“. Той също така казва, че се е опитал да се срещне с Кук относно потенциална сделка за закупуване на Apple от Tesla, а не обратното, но Кук е отказал срещата. Мъск по-рано обсъждаше подобна сделка през месец декември миналата година.

Когато медиите се обръщат към Apple със запитване за коментар относно историята, от компанията припомнят интервю, което Кук проведе с Кара Суишър от The New York Times, в което отрича да е говорил с Илън. „Знаеш ли, никога не съм говорил с Илън, въпреки че имам голямо възхищение и уважение към компанията, която е изградил“, каза Кук тогава.

Мъск също твърди, че голяма част от книгата е фалшива. „Хигинс успа да направи книгата си фалшива и скучна“, казва Мъск в друг туит от петък.

Очевидно за разлика от собствената си биография, издадена от Ашли Ванс, Мъск не е участвал в съставянето на книгата на Хигинс и по никакъв начин не му е съдействал. Самият Хигинс казва, че е дал много възможности на Мъск „да коментира историите, фактите и характеристиките, представени на тези страници.“ Мъск, без да посочва конкретни неточности, просто казва по отношение на книгата: „Повечето, но не абсолютно всичко от това, което може да прочетете в тази книга, са абсолютни глупости“. Той също казва, че е дал и няколко възможности на Apple да коментира историята, но компанията е отказала.

Абонирай се
Извести ме за
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари