Искате ли да пробвате Android на РС-то си

5
19

Знаем, че Android завладя пазара на смартфоните през последните три години и продължава да е най-бързо разрастващата се палтформа. Вероятно след няколко години всеки ще може да се похвали, че има или е имал устройство с някоя версия на Android. Но тук става въпрос за смартфони и таблети. А не бихте ли искали да пробвате системата на по-мощния си компютър? Е, вече е възможно (отчасти).

Работата на платфорамта върху компютър крие някои проблеми – липса на драйвъри, ненапълно тестван build и още хиляди (възможни) проблеми. Но все пак, Android е платформа, базирана на Linux, така че ядрото е готово и просто трябва да бъде настроено.

Всичката работа се върши от няколко разработчика, които дават информация на сайта на проекта – www.android-x86.org. Можете да прочетете упътване за инсталиране на платформата на компютър, написано от потребител на форума XDA тук. Най-добре е да пуснете Android върху флашка и много внимателно прочетете как се оформя паметта преди инсталация, защото тя трябва да е с вече зададен формат, а не празна (форматирана).

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари