fbpx
0 C
София

Искаш да работиш в Airbnb? Покажи им къде грешат

Най-четени

Методи Дамянов
Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


Airbnb, компанията зад сайта, помагащ в настаняване и пътуване по света, представлява едно доста привлекателно място за работа. Това е било мнението Нина Муфлех, чието най-голямо желание било да се присъедини към компанията.

Само че Нина, младо момиче и емигрант от Близкия Изток, която живее едва от година в Сан Франциско, изглежда нямала нужните квалификации за обявените свободни позиции в компанията. Тя кандидатствала многократно за различни позиции, писала имейли на HR отдела в Airbnb, но без успех. Тогава на Нина й хрумнала оригинална идея за изготвяне на своето портфолио, което тя изпратила на компанията. Вместо да изтъква своите предимства и качества, тя посочвала… слабите страни на Airbnb. Портфолиото, представено от Нина, представлява уебсайт, който наподобява този на Airbnb, като обаче вместо да представи локациите, където може да отседнат клиентите на компанията, тя представила места, където компанията все още не е стъпила или има слабо присъствие.

Изпратеното портфолио предизвикало интереса на мениджърския екип на Airbnb и скоро след изпращането му, тя бил поканена официално да се яви на интервю за работа.

Нина има опит в туристическия бизнес, когато работи в продължение на три години за кралицата на Йордания.

„Именно тези резултати очаквах от моето решение, но не съм и подозирала, че ще се случи толкова бързо“, споделя Нина пред BusinessInsider.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини