Исландска филмова организация напусна Facebook заради нападки от потребители

0
22

Исландската филмова организация SMAIS следва твърда антипиратска политика. Напоследък обаче, самите SMAIS станаха жертва на обвинения, че са използвали нелегален софтуер за нуждите на дейността си. За да защити имиджа си исландската организация си направи страница в социалната мрежа Facebook, където да дискутира проблема с потребителите. Те обаче се оказаха меко казано неблагосклонни и засипаха SMAIS с нападки и обвинения. Това принуди ръководителите на организацията да прекратят присъствието си във Facebook, само четири дни след пускането на страницата, съобщи Torrent Freak.

Поради същата причина и американските организации MPAA и RIAA не присъстват официално в най-популярната социална медия, за да избегнат вълната от коментари на недоволни потребители. Оказва се, че гневът на тълпата има силно значение както в реалното, така и във виртуалното пространство.

Исландците от SMAIS поръчали специализиран софтуер за рейтинги на игри и филми през 2007 година от холандската компания NICAM. Създателите на софтуера обаче така и не получили заплащане за труда си. От момента, в който договорът бил подписан SMAIS прекратили всякаква комуникация с NICAM и холандците така и не успели повече да се свържат с поръчителите на софтуера.

Официалната причина за излизането на исландската филмова организация от Facebook е, че коментарите били толкова много, че за да им бъде отговорено трябвало да се наеме допълнителен персонал и да се направят големи разходи. SMAIS отричат скоропостижното затваряне на страницата да има нещо общо с критиките.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари