Националната полиция на Испания успешно е извършила първите тестови полети на „мега дрон“ EH216. Това е автономен въздушен апарат, способен да превозва хора и товари, който се присъедини към Службата за въздушни ресурси миналата година.

Наред с други мисии, EH216 ще позволи на Националната полиция на Испания да осъществява безопасен достъп до зони, замърсени с ядрени, радиологични, биологични и химически агенти. Както и да осъществява въздушен достъп до затворени пространства, недостъпни за други видове въздухоплавателни средства.

Бяха проведени редица проучвания за използването на това пилотирано въздушно превозно средство за мисии за спешна помощ и сигурност. Те са показали много широк спектър от възможности за използване на този тип дронове.

eHang 216 е автономно въздушно превозно средство с тегло 600 кг

Има възможност да превозва двама души в него, задвижвано е с електрическа енергия и може да лети със скорост до 130 км/ч.

Тестовете са извършени миналата седмица, като с EH216 са извършени няколко полета. Това е първият тест на практика на този летателен апарат в Испания. Първи е в Европа, що се отнася до използването му от полицейските сили.

Той премина успешно всички необходими тестове, за да започне работа в рамките на официалните мисии.

Новината следва съобщенията, че Испанската национална полиция е включила шест виртуални стрелбища за обучение на своите агенти. Планът е да се допринесе допълнително за цифровата трансформация на институцията.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари