Историята на интернет накратко (интерактивна графика)

2
108

Невъзможно е да се представи цялата история на интернет с всяка иновация и промяна, но интерактивните дизайнери от Vizzuality и Hyperakt са се постарали да отразят развитието на мрежата по един доста добър начин. Възхитителната графика дебютира на Google I/O миналата седмица.

Графиката ни потопява в дигиталната памет от ранните дни на HTTP до скорошните подобрения в HTML5 и програмния интерфейс на приложения за цял екран. Тя документира раждането на браузъри като Safari и Firefox и дори отбелязва моменти от живота на Javascript и Flash.

Интерактивният дизайн показва растежа на дигиталния живот и култура, анализирайки драматичната промяна във възможността за достъп до информацията и как се е увеличил глобалният интернет трафик. Има дори снимки, които илюстрират трансформацията на браузъри като Opera и Internet Explorer през годините.

А, ако искате, дори можете да видите графиката по по-екологично чист начин – на черен екран, като плъзнете “night view” в горния десен ъгъл на страницата на графиката.

Това е силно умалено изображение на част от графиката, а за да я видите интерактивна на цял екран в пълния ? блясък, влезте тук: http://www.evolutionoftheweb.com/

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари