Италия възнамерява да въведе ББД през първото тримесечие на 2019 година

13
1743

Италианското правителство предаде на Еврокомисията своя проектобюджет, в който е предвидено въвеждането на Безусловен базов доход за бедните, както и намаляване на пенсионната възраст.

ББД има за цел да смекчи последствията от масовата роботизация и съвременна автоматизация, с което работните места намаляват, а безработните се увеличават. Идеята е да се плаща някаква постоянна сума, достатъчна за живеене.

Reuters съобщи, че в новата програма се предвижда въвеждането на ББД с цел борба с бедността. Инициативата е на движението „5 звезди“.

Предлага се плащането на 780 евро ($910) на всеки безработен или считан за беден по италианския стандарт гражданин, живял в страната не по-малко от 10 години.

Въвеждането на ББД ще става на етапи. Първоначално сумата ще бъде начислявана само на пенсионерите, а след това и на другите жители на Италия.

В проектобюджета се предвижда и намаляване на пенсионната възраст. 62-годишните, работили минимум 32 години ще могат да се пенсионират още през 2019 година.

Според предварителни оценки, безусловният базов доход ще струва на Италия 10 милиарда евро ($11,7 милиарда) годишно. Страната има най-големия дълг в Еврозоната – 130% от брутния вътрешен продукт. Европейската комисия се опасява, че по този начин икономическото положение на Италия ще се влоши.

13
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
6 Отговори на коментарите
11 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
bluewater
bluewater

Могат да вземат пример от нас. В нашата мила татковина ББД под формата на помощи за каквото се сетиш се изплащат от години на едно „малцинство“ което оказва се е с по равни права от останалите граждани на България.

lll
lll

А ние за какво да плащаме данъци към ЕС ако някакви жабари ще се възползват?

0.0
0.0

Като не иска ес , .it ще си напраят крипто валута и да си е въртят като ббд.
Така всички ще са доволни .

И след време като спрът да ползват € бюрократите в ес ще ревът.

Труе Macedonec
Труе Macedonec

Според мен малко отзад напред го карат, като почват от пенсионерите. От друга страна сумата не е съвсем незначителна, както на други подобни опити. Може да се сдобият с определени успехи.

Ивайло Найденов
Ивайло Найденов

Идиоти!
Трябва да е УБД – УСЛОВЕН базов доход със следните условия:
– образование (поне средно, завършено, без хън-мън)
– никакви хулигански или подобни прояви
– неосъжданост
– липса на други доходи (наслесдство, недвижими, движими имущества до определена минимална сума)
и т. н. и т. н.

Мразя нацистите
Мразя нацистите

Ма кой си ти , че да казваш?

ime
ime

„мразя нацистите“ ти циганин ли си или някоя мутра?

Хън Мън
Хън Мън

Що да е без мене ? Каква е тази дискриминация ? Аз също имам средно образование . Даже съм отличник на випуска .

Хаха
Хаха

Браво на италианците!!!

Мразя нацистите
Мразя нацистите

Това е краят на разума в Европа и началото на пълната разруха. Това е маргиналната тълпа, взела власт и правейки първите стъпки към собственосто си саморазрушение.

„Ако ви трябват повече пари – просто ги печатайте и раздаватйе“ – Ама как не се бяхме сетили, той дори и Ленин не е бил толкова луд!

Мразя нацистите
Мразя нацистите

Бухайте минуси, нещастни маргинали, за единия салам, леб и сланина живеете и като прости и кухи маргинали ще си останете. Нещастна проста тълпа социалистическа.

Надблюдател
Надблюдател

Интересното е че начистите са предлагали своите евреи преди да ги набутат в концлагери на които и да са държави да ги вземат. И какво НИКОЯ не ги е взела, и държави голями като Бразилия е казала че нямало място за евреи а други са казала че мразят антисемитизма и не искат да имат евреи за да няма антисемитизъм и при тех. И заради антисемитизмът евреите са били спасени в концлагери. Крайно време е обаче да се разбере че гените на хора от Хунгария и България са гени на бългАриа и хунгАрия а това са гени на арийци точно както… Виж още »

Европеец
Европеец

Половината Българи са черни, какво арийци те гонят, половината държави имат “aria” в името си и това няма нищо общо с арийци. Арийците са езикова група в Шумер, нямат нищо общо с простотиите на Хитлер. Ние сме смесен народ, приеми го, както и повечето европейци. Дишай чист въздух и прави пари, светът е свободен /засега/.