fbpx
1.8 C
София

Италия ще стимулира икономиката си с безплатен WiFi достъп

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Какво правиш, за да стимулираш малко една неубедителна икономика? Развиваш туризма? Осигуряваш данъчни преференции? Италия има малко по-различен план – свободен обществен WiFi достъп до интернет.

Проектът, подкрепен от повече от 100 членове на италианския парламент, предвижда бюджет от 5 милиона евро, с които в рамките на следващите 3 години да бъдат изградени хиляди зони за безплатен безжичен достъп до интернет на обществени места като летища, молове, таксита и дори съдебни зали.

По този начин властите се надяват да стимулират местната икономика, да повишат интереса на чужденците към страната, както и да подпомогнат самите жители в техния достъп до мрежата, тъй като по-малко от 1 процент от населението има връзка над 30Mbps – резултат, значително над средния за Европа, което е 6 процента.

„Безплатният WiFi достъп ще има голямо културно влияние и ще помогне на икономиката да се възстанови, започвайки най-вече с отрасъл като туризма“, коментира Серджо Бокадутри от управляваща Демократична партия и един от авторите на проекта.

„Що се отнася до интернет достъп, Италия не е на добро място в тази класация“, признава той.

Законопроектът трябва да бъде представен за гласуване в парламента към средата на 2015 г. така, че най-вероятно ще претърпи известни промени преди това.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини