И астронавтите на МКС празнуваха Коледа

0
18

Коледа вече отмина, но планетата Земя не е единственото място, където празникът беше отбелязан съобразно традициите. На Международната космическа станция настроението също е било коледно, а шестчленният екипаж е разполагал с украса, специално меню и дори елха, съобщи Space.com.

Празникът в космоса със сигурност не е изглеждал така, както при нас, но астронавтите са направили всичко възможно да направят орбиталната лаборатория по-гостоприемна. Те ще посрещнат там и новата 2013 година, а едната половина от тях ще се завърне на Земята чак в началото на пролетта, докато другата ще остане да чака новия екипаж.

Навръх Коледа астронавтите са похапнали специална вечеря, разменяли са си подаръци и са отбелязали подобаващо празника. За момента няма информация дали са били посетени от Дядо Коледа, но това е малко вероятно, тъй като станцията няма комин и е херметически изолирана от агресивната среда на открития космос.

По случай празниците астронавтите са освободени от задълженията си и няма да работят по научните експерименти, които изпълняват или да се занимават с поддръжката на космическия си дом. Времето, което могат да отделят за похапване също няма да е ограничено, както е обичайно, за да се спази строгият график на работа.

Коледното дръвче на МКС е малко, но за сметка на това огнеупорно. Същото важи и за украсата му. Можете да видите как изглежда на долното изображение.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари