И „Гугълплекс“ става „зелен“

0
27


След Apple, които обявиха тази седмица, че ще похарчат 848 млн. долара за закупуването на слънчева енергия от First Solar за задоволяване нуждите на новия кампус на компанията в Силициевата долина, Google анонсира сключването на сделка, по силата, на която компанията ще закупи зелена енергия от най-старата вятърна ферма в Щатите Altamont Pass, за да захранва своя собствен комплекс, известен още като „Гугълплекс“.

Според Mercury News, компанията е сключила договор за срок от 20 години с NextEraEnergy, според който ще изкупуват близо половината от генерираните от фермата в Altamont Pass енергийни ресурси. Обектът ще осигурява 43 мегавата вятърна енергия за главните офиси на Google. По силата на сключената сделка, също така, се очаква и замяната на старите турбини с нови, което ще увеличи произвежданата енергия, като в същото време се използва по-малко мощ за това.

Google инвестират сериозно във възобновяеми енергийни източници, коментира изданието, като сумата, която те са изхарчили за „зелени“ проекти надвишава 1.5 млрд. долара.

Apple, от своя страна влязоха в договорни отношения с First Solar за срок от 25 години за изграждането на соларна ферма, която ще се разполага на 2900 акра в =жната част на община Монтрьо, САЩ. Тези дни те и получиха специално споменаване от страна на „Грийнпийс“, които ги поздравиха за начинанието.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари