И обекти на Dairy Queen станаха жертва на Backoff

0
11


Поредна седмица, без която не минава без нов пробив в американска верига. Този път става дума за магазини от веригата Dairy Queen (DQ), която има няколко хиляди обекта в цялата страна.

Основните инструменти, които са използвани в атаката над множество обекти на веригата в цялата страна са били кражбата на данни на партньор на компанията и Backoff, известната зловредна програма насочена към компрометирането на PoS (Point-of-Sale) системи, отговорен за пробивите в пробива в системата на веригата от магазини Target, и предполагаемо замесен в компрометирането на защитата на обекти от веригата Home Depot Inc., а по данни на американските служби, Backoff е виновен за компрометирането на системите, принадлежащи на повече от хиляда компании в САЩ. От подобни инциденти, които доведоха до изтичането на информация за банковите сметки на клиентите, пазарували в обекти на компаниите, станаха Neiman Marcus, Michaels, P.F. Chang’s China Bistro, Sally Beauty и др.

По данни на Dairy Queen, атаката е започнала след кражбата на данни на търговски партньор на компанията, който явно е бил оторизиран от компанията с достъп до критично важни системи на веригата. Сред откраднатите клиентски данни, присъстват имена, номера на картите, както и дата на изтичането им. Компанията съобщава, че в пробива не е изтекла друг тип информация, като да речем PIN-кодовете на картите, номера на социалните осигуровки на клиентите, пазарували в обекти на Dairy Queen през време на атаката или техните имейл адреси.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за