Както знаете, в последните две седмици неизвестна хакерска групировка се появи в Интернет с твърдението, че е проникнала в чувствителни части от мрежата на HBO и заплаши компанията да публикува откраднатите материали, ако определена сума не им бъде платена. Филмовата компания реши да не плаща каквото и да е и сподели, че пробив на най-високо ниво няма. Дали е така или не, не е известно. Фактите обаче са такива, че в Мрежата изтече част от предполагаемите 1.5TB откраднати данни, сред които сценарии на „Игра на тронове“, един епизод от новия сезон на сериала, комуникация и данни на двама от вицепрезидентите на HBO, както и епизоди от други два сериала. Може да прозвучи комично, но самите HBO решиха да пуснат предварително епизод от „Игра на тронове“. Направили са го испанския HBO, за което предават The Hacker News.

Става дума за Епизод 6 от седмия сезон на популярния сериал. И разбира се, както може да се очаква, за броени часове серията обиколи Интернет.

The Hacker News припомнят, че хакерите искат шест милиона долара от HBO, за да спрат публикуването на откраднатите данни. Въпреки уверението на компанията, че „не преговарят с терористи“, HBO предложили в замяна да платят $250 000 и да им се даде отсрочка за плащането на пълния откуп. Не е ясно, дали това е потвърждение, че хакерите наистина са проникнали в ключова част от системата на студиото, но ако информацията за предложената сума е вярна, то вероятно точно това се е случило и просто, както в повечето случаи засегнатата страна се е опитала да „замаже“ случая. Каква е истината, предстои да видим.

Що се отнася до настоящия случай, виновни са HBO Nordic и HBO Espana, които са пуснали в Испания въпросния епизод, като са го премахнали около час след това преди потребител на Reddit да го забележи. Официалната премиера на Епизод 6 на „Игра на тронове“ е тази неделя.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари