Датската компания за играчки LEGO ще започне да произвежда някои от продуктите си от пластмаси на растителна основа тази година в опит да се противопостави на замърсяването на природата, информира Ройтерс.

Производителят на пъстрите тухлички посочи, че „ботанически“ части от конструкторите като листа, дървета и храсти ще бъдат направени от полиетилен, създаден с етанол, произведен от захарна тръстика. И докато тези части съставляват между 1 и 2 процента от всички парчета, които Lego прави, това е “първата голяма стъпка в амбициозния ни ангажимент да направим всички лего тухли от устойчиви материали”, казва Тим Брукс, вицепрезидент, отговорен за екологичната устойчивост на продуктите.

Промяната в “рецептата”  на LEGO от акрилонитрил бутадиен стирен (на базата на суров нефт) към пластмаса на растителнa основа със сигурност е по-устойчив избор. И макар че захарната тръстика не е най-подходящия източник на биопластика, това е първата стъпка към превръщането на любимите ни играчки в “по-зелени” конструктори.

“Зелените” части ще бъдат пуснати в серии от тази година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари