9.9 C
София

Какво констатира докладът на Пентагона за съществуването на НЛО?

Най-четени

Дългоочакваният доклад на Пентагона на САЩ за съществуването на НЛО най-накрая излезе официално в петък и разкрива, че всички наблюдения и сигнали за причудливи летящи обекти през последните години попадат в няколко различни категории, които изискват повече проучвания и остават до голяма степен необясними и неидентифицирани, но съществуването на НЛО, който да е стигал до Земята, остава непотвърдена хипотеза.

„Ограниченото количество висококачествени данни за неидентифицирани въздушни явления затруднява способността ни да направим твърди заключения относно същността и съществуването на НЛО.“, гласи резюмето на доклада, публикуван онлайн от кабинета на директора на Националното разузнаване.

 

„Вероятно има няколко типа неидентифицирани обекти, изискващи различни обяснения въз основа на техния външен вид, поведение и отличителни черти, описани в докладите. Неизяснеността относно НЛО обектите обаче може да представлява предизвикателство за националната сигурност на САЩ“, се казва още в резюмето.

Според документа от девет страници, всеки един сигнал за НЛО „попада в една от следните пет категории, които не включват екстраординарни (необичайни) обекти: въздушни бури, природни атмосферни явления, обекти, част от програмите за развитие на САЩ или американската индустрия, чуждестранни противникови военни системи, дронове или просто са недостоверни.“

В рамките на проучването зад доклада, възложено от Конгреса на САЩ, са анализирани 144 свидетелски сигнала на военни за НЛО обекти от 2004 до 2021-ва година. В 80 от случаите обектите са били засечени от поне няколко сензора, а в други 18 се съобщава за нетипично поведение и траектория на движение на обектите.

В телевизионно интервю в средата на май месец бившият американски президент Барак Обама подхрани допълнително спекулациите около хипотезите, че сме посещавани от извънземни обекти. „Има някои неща за извънземните, за които не мога да говоря тук“, каза той шеговито. Но добави, че „има снимки на обекти в небето, за които не знаем какво представляват и не можем да обясним как се движат“.

Мнозина се надяваха, че докладът на Пентагона ще включва разкрития, които ще променят обществената информация за извънземните, или поне ще представляват преломен момент за движението за разкриване на истината за НЛО, както и относно инцидента с катастрофата в Розуел през 1947 г., който представлява по-скоро резултат от тайна военна разузнавателна мисия, отколкото катастрофа с извънземно въздухоплавателно съоръжение. Това обаче изглежда не се случи – или предстои да се случи напред във времето.

„Приятно съм изненадан от доклада“, каза в Twitter блогърът Мик Уест, който е известен със своите спекулативни теории относно извънземни космически кораби.

Години наред пилотите и други военнослужещи са се сблъсквали със странни неща в небето, които са започнали да се наричат ​​„неидентифицирани въздушни явления“. Промяната на понятието и разбирането за „НЛО“ е отчасти признаване на вероятността някои от инцидентите да бъдат обяснени с технически проблеми или явления в околната среда, а не с действителни извънземни обекти.

Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини