Какво предлага първата версия на браузъра Brave

7
2067

Създателите на Brave представиха първата версия на своя браузър, в която е реализирана вградена защита от реклама и своеобразно заплащане за гледането на реклами.

Браузърът има два режима за защита. Първият е аналогичен на стандартния режим инкогнито: данните за посетените сайтове не се съхраняват на компютърното устройство, но те все пак могат да бъдат разглеждани от мрежовите администратори и интернет провайдъри. За осигуряването на допълнителна защита Brave предлага още един режим – с използването на Tor, в който информацията се криптира от край до край и се прехвърля между няколко междинни възела.

Освен това, браузърът може да блокира рекламите и да „плаща“ за тяхното гледане. Това се осъществява с помощта на функционалността Brave Ads. В този режим рекламата се преобразува във вид на push съобщения, а не като банери в уеб страниците. Потребителят може да настройва колко от тези push съобщения-реклами да се показват на всеки час. Функцията Brave Rewards при използването на Brave Ads възнаграждава потребителя с токени, които могат да се използват за заплащане на различни абонаменти, могат да бъдат дарявани на стриймърите, да бъдат получени в брой чрез партньора Brave Uphold или да бъдат заменени с подаръци с определена стойност.

Да си припомним, че Chrome автоматично блокира рекламата, която не съответства на стандартите на „Коалицията за по-добра реклама“. В мобилните версии на Microsoft Edge също има вграден блокатор на рекламите, но той трябва да се включи от настройките.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари