Какво предлага първата версия на браузъра Brave

6
1890

Създателите на Brave представиха първата версия на своя браузър, в която е реализирана вградена защита от реклама и своеобразно заплащане за гледането на реклами.

Браузърът има два режима за защита. Първият е аналогичен на стандартния режим инкогнито: данните за посетените сайтове не се съхраняват на компютърното устройство, но те все пак могат да бъдат разглеждани от мрежовите администратори и интернет провайдъри. За осигуряването на допълнителна защита Brave предлага още един режим – с използването на Tor, в който информацията се криптира от край до край и се прехвърля между няколко междинни възела.

Освен това, браузърът може да блокира рекламите и да „плаща“ за тяхното гледане. Това се осъществява с помощта на функционалността Brave Ads. В този режим рекламата се преобразува във вид на push съобщения, а не като банери в уеб страниците. Потребителят може да настройва колко от тези push съобщения-реклами да се показват на всеки час. Функцията Brave Rewards при използването на Brave Ads възнаграждава потребителя с токени, които могат да се използват за заплащане на различни абонаменти, могат да бъдат дарявани на стриймърите, да бъдат получени в брой чрез партньора Brave Uphold или да бъдат заменени с подаръци с определена стойност.

Да си припомним, че Chrome автоматично блокира рекламата, която не съответства на стандартите на „Коалицията за по-добра реклама“. В мобилните версии на Microsoft Edge също има вграден блокатор на рекламите, но той трябва да се включи от настройките.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
2 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
115
115

Поредния клонинг на хром

Умерен Ретроград
Умерен Ретроград

Абе този ентусиазъм около този хром браузър почва да прилича на платена „новина“. Хем прайваси, хем „плащане“ за получаване на реклама. Как пък не.

Das Kapitalismus
Das Kapitalismus

Ентусиазмът е около двигателя Хромиум, който проект се развива много добре. Към момента Файрфокс и Сафари не могат да предложат алтернатива. Дори Майкрософт минаха на Хромиум.

https://lh3.googleusercontent.com/XTILGQgwOtJSoNWY-X3D7sAKlgP6X1oNUDHfrrVtvTD4w-zYQKRpg-3ulZvE-sRVTcPak7MjbbfMWv-q5tG9pWIv6pVEktuCvIHzIqwnRjBzJc2E9Pexb_RASCVWNJPmtNXoVvr6

Brave ==economy of Ads
Brave ==economy of Ads

Брейв е изграждане на монопол на реклами в браузър създаден да блокира такива. Как да сме сигурни,че не ни следят в тяхната затворена мрежа? Да ще кажате,че рекламите могат да се изключат напълно, но все ще има изкушени хора.
Ако искате добър браузър продължавайте да ползвате Firefox, препоръчвам с комбинация с SmarthAdBlock разширението, не бива засичат от сайтовете и се справя добре с повечето реклами, но чупи някои сайтове.

Капитализъм
Капитализъм

Файрфокс има множество вградени телеметрии, включително и чрез блокирането на реклами.

МъдиУотърс
МъдиУотърс

O.