Какво променя новият Регламент за защита на личните данни

4
105

Темата е част от програмата на Четвъртия регионален форум по киберсигурност и киберпрестъпност за държавите от ЮИЕ 

Какво променя новият Регламент (ЕС) 2016/679 за защита на личните данни и как това ще се отрази на организациите ще обсъждат участниците в тематичния уъркшоп, част от програмата на Четвъртия регионален форум по киберсигурност и киберпрестъпност за държавите от Югоизточна Еврпопа. По време на семинара “Новата политика на ЕС в областта на защитата на личните данни и информационната сигурност”, който ще се проведе на 31 октомври в Интер Експо Център София, участниците ще могат директно да зададат своите въпроси на представители на Комисията за защита на личните данни. Ще бъде направен преглед на Регламента и ще се дискутират въпросите:

  • Данните като нова основа на бизнеса;
  • Получаване на съгласие, права на притежателия на личните данни според Регламента;
  • Причина за събиране на данните, псевдонимизация;
  • Ролята на длъжностно лице по защита на данните и самооценка;
  • Автентификация, оторизация и одит – трите стълба на Регламента;
  • Технологични капани и начините за тяхното избягване;
  • Административно-наказателна отговорност в областта на защитата на личните данни.

Ще можете да чуете и мнението на експерти по информационна сигурност и да проследите демонстрация на технологии, приложими при защита на електронни активи.

Темата за личните данни е част от конферентната програма и през първия ден на форума (30 октомври), когато главният консултант по сигурността на Майкрософт Даниел Грабски ще презентира как, вследствие на Регламента, се променят плановете на директорите по информационна сигурност.

Тематична дискусия „за“ или „против“ аутсорсването на дейностите по новия Регламент към трети страни ще дискутират представители на публичната адиминистрация и бизнеса, включително Майкрософт, Мнемоника и др.

Наред с Даниел Грабски, още трима висши мениджъри на софтуерния гигант Майкрософт ще представят аспектите на информационната сигурност по време на форума. В сутрешната сесия на 30 октомври можете да чуете Дамарис Виджил, юрист към отдела за киберпрестъпления за Централна и Източна Европа и нейната презентация Отговорностите на Майкрософт в областта на сигурността във времена на дигитална трансформация. По-късно през деня Георги Ранделов, директор на отдел „Публичен сектор“, регион „Мултикънтри“, Майкрософт ще се включи с коментари в тематичните дискусии, а на следващия ден (31 октомври), по време на безплатния семинар „Открийте неоткриваемото“ консултантът по сигурността Збигнев Куковски ще разкаже за стратегията за защита на Майкрософт при разработването на Windows 10.

Четвъртият регионален форум по киберсигурност и киберпрестъпност за държавите от Югоизточна Европа ще се проведе на 30 и 31 октомври в Интер Експо Център София. Форумът, който се организира от Международната академия за обучение по киберразследвания, ГДБОП – МВР и Ай Ди Си България и в партньорство със Съвета на Европа, се очаква да събере около 300 топ експерти по киберсигурност от публичния и частния сектор, представители на правоохранителните органи от над 20 държави, неправителствени организации, университети и медии. Програмата включва презентации, дискусии, демонстрации, добри практики и уъркшопи, групирани в три тематични потока: “Държава и политики”, “Бизнес” и “Бъдеще”.

Генерални спонсори на събитието са: Фейсбук, Аматас, Майкрософт и Пейсейф, златен спонсор – IBM, сребърен – Шнайдер Електрик, спонсори: Мнемоника и Нетера, а медийни партньори – БНТ, БНР, вестник „Капитал“, Kaldata.com, Technews.bg, SeeNews и SocialEvo.net.

Информация за събитието е налична на сайта www.cybercrimeforum.bg, където желаещите могат и да се регистрират.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
Робот съмWorkshopКакво?БАЙ ГГ Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
БАЙ ГГ
БАЙ ГГ

това “какво“ в заглавието навява на невежество….или лека заблуда на потенциалния „читател“

Какво?
Какво?

Какво?

Workshop
Workshop

Какво означава „уъркшоп“ ?!?!?!?! Та това даже НЕ Е превод на ЧУЖДА статия, че така да се излагате! Толкова ли не можете да проверите за 2 минутки коя е думата в родния ни език? Или викаш *бал съм ти и Българския, по̀ ми е лесно така….

Робот съм
Робот съм

Ей хора, махнете я тая загубена CAPTCHA!!! Отнема ми повече време да цъкам по тъпите квадрати, отколкото да напиша коментар